Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Όχι» της Βουλής στις άρσεις ασυλίας Πολάκη-Γεωργιάδη-Γιόγακα

Απορρίφτηκαν από την ολομέλεια της Βουλής οι αιτήσεις άρσης βουλευτικής ασυλίας για τον Παύλο Πολάκη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Βασίλη Γιόγακα.

Απορρίφθηκαν από την ολομέλεια της Βουλής οι αιτήσεις άρσης βουλευτικής ασυλίας για τον Παύλο Πολάκη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Βασίλη Γιόγακα.

Η Βουλή απέρριψε την αίτηση για άρση ασυλίας του κ. Πολάκη για υποθέσεις που αφορούσαν την περίοδο που ήταν δήμαρχος Σφακίων.

Κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε και αίτηση άρσης ασυλίας για τον Άδωνι Γεωργιάδη για υπόθεση παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου την 16.1.2014 και η αίτηση άρσης ασυλίας του Βασίλη Γιόγακα για υπόθεση την περίοδο που ήταν νομάρχης. Για όλες τις υποθέσεις η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε προτείνει μη άρση της ασυλίας.

Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 154 βουλευτές. Για τις υποθέσεις του Παύλου Πολάκη, υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 9 βουλευτές, κατά της άρσης 139 βουλευτές, 5 βουλευτές δήλωσαν «παρών» και υπήρχε και 1 άκυρο ψηφοδέλτιο. ,

Για την υπόθεση του κ. Γεωργιάδη, υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 5 βουλευτές, κατά ψήφισαν 134 βουλευτές, 14 βουλευτές δήλωσα «παρών» και υπήρχε και 1 άκυρο ψηφοδέλτιο. Για την υπόθεση του κ. Γιόγακα, υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 5 βουλευτές, κατά 147 βουλευτές, 1 παρών και 1 άκυρο.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.