Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τζανακόπουλος: Δεν βγαίνει σε πλειστηριασμό καμία πρώτη κατοικία

«Δεν βγαίνουν σε πλειστηριασμό οι πρώτες κατοικίες» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής.

«Στην αντιμετώπιση του προβλήματος πρέπει να σταθμίσουμε δυο διαφορετικές ανάγκες. Αυτή για τη βέλτιστη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και την ύπαρξη ενός βιώσιμου μοντέλου παροχής ρευστότητας και από την άλλη πλευρά την πολύ μεγάλη ανάγκη για προστασία της λαϊκής κατοικίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνοντας την απόλυτη δέσμευση της κυβέρνησης ότι η πρώτη κατοικία προστατεύεται από αυστηρό νομικό πλαίσιο. «Κατανοούμε την αγωνία και τις ανάγκες κάθε λαϊκής οικογένειας και γι' αυτό επαναλαμβάνω την απόλυτη δέσμευση της κυβέρνησης για προστασία της πρώτης κατοικίας».

Στη συνέχεια ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «τεράστια παραπληροφόρηση» και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης όσον αφορά τους πλειστηριασμούς. «Πρέπει να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και προστατεύει την α’ κατοικία όσων έχουν ενταχθεί στο ν. Κατσέλη – Σταθάκη και η προστασία ξεκινά από τις 180.000 ευρώ για άγαμο οφειλέτη και φτάνει στις 280.000 για τρία παιδιά».

Όπως είπε οφειλέτες που κατέχουν την ιδιότητα του εμπόρου και δεν εντάσσονται στο ανάλογο θεσμικό πλαίσιο, η κυβέρνηση έχει προωθήσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ώστε να ρυθμίζονται χρέη επιχειρήσεων άνω των 20.000 ευρώ.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.