Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Πράσινο φως» από το υπΕξ για τα διαβαθμισμένα έγγραφα της υπόθεσης των βλημάτων

Το «πράσινο φως» έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, ώστε οι επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, είτε οι εξουσιοδοτημένοι από αυτούς, να δουν τα διαβαθμισμένα έγγραφα για τα οποία μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνεδρίαση σχετικά με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, στη Βουλή.

Την Τρίτη, ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε καταγγείλει πως αν και απευθύνθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, δεν κατάφερε να δει τα εν λόγω έγγραφα, καθώς οι υπάλληλοι δεν ήταν ενήμεροι. Η απάντηση του Νίκου Κοτζιά, ήταν πως η… πρόσκληση του πρωθυπουργού, ίσχυε μόνο για τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος από τη Νέα Δημοκρατία, ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι, αναμένεται να μεταβούν το απόγευμα στο υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να λάβουν γνώση των συγκεκριμένων εγγράφων.

Τα έγγραφα, αφορούν αλληλογραφία του υπουργείου, με τον Έλληνα πρέσβη στο Ριάντ και τις πληροφορίες που εκείνος μετέφερε για τον «μεσάζοντα» ή «εξουσιοδοτημένο» Βασίλη Παπαδόπουλο.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.