Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Θεοχαρόπουλος: Δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνεται ονομασία χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα κόμματα

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επανέλαβε στην Εφημερίδα των Συντακτών την ενόχλησή του για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη ο νέος πολιτικός φορέας της προοδευτικής παράταξης να ονομάζεται «Κίνημα Αλλαγής».

Ταυτόχρονα πρότεινε τις ονομασίες Δημοκρατικό Κόμμα ή ενναλλακτικά Προοδευτική Παράταξη σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στο συνέδριο και να αποφασισθεί με εσωκομματικό δημοψήφισμα η προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι ο νέος φορέας «έχει επικεφαλής και μάλιστα εκλεγμένη από τη βάση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο φορέας μπορεί να λειτουργεί με αρχηγοκεντρικά μοντέλα περασμένων δεκαετιών ή ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται χωρίς καμία διαβούλευση». Συμπληρώνει ότι η στάση της ΔΗΜΑΡ δεν συνιστά γκρίνια, αλλά την αυτονόητη διεκδίκηση, η λήψη των κρίσιμων αποφάσεων σε έναν φορέα, που μάλιστα είναι πολυκομματικός, να γίνεται με συλλογικές διαδικασίες.

«Δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνεται ονομασία και να στέλνεται σε εταιρείες δημοσκοπήσεων χωρίς ούτε καν να έχουν ενημερωθεί κόμματα, όπως η ΔΗΜΑΡ που συγκροτεί στην Βουλή μαζί με το ΠΑΣΟΚ την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς πρέπει να είναι υπόδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας και πρότυπο για όλο το πολιτικό σύστημα», επισήμανε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι πρόκειται για ατυχή στιγμή και πως δεν είχε απολύτως καμία ενημέρωση από την κ. Γεννηματά και τον κ. Θεοδωράκη οι οποίοι προχώρησαν μονομερώς σε αυτή την ανακοίνωση ερήμην τόσο των κομμάτων και υποψηφίων που συμμετέχουν στο εγχείρημα όσο κυρίως των δεκάδων χιλιάδων πολιτών που συμμετείχαν μαζικά στις εκλογικές διαδικασίες.

Οσο αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογάμμισει την αυτόνομη πορεία απέναντι τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ που είναι εκ των ων ουκ άνευ και πρότινε: « Όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, μόνο αν οι πολίτες φέρουν το νέο φορέα μέσα στις τρεις πρώτες δυνάμεις και λάβει διερευνητική εντολή πρέπει να προτείνει μία προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης στα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Σε κάθε περίπτωση η θέση μου είναι όταν έρθει η ώρα να αποφασίσει η βάση όλης της κεντροαριστεράς με δημοψήφισμα».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.