Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Φίλης: «Δεξιά τύπου Τραμπ» το δίδυμο Μητσοτάκη - Γεωργιάδη

«Ανεύθυνη αντιπολιτευτική συμπεριφορά» στη συζήτηση του θέματος στη Βουλή.

«Tο δίδυμο Μητσοτάκη - Γεωργιάδη εκφράζει μια "Δεξιά τύπου Τραμπ"», δήλωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο οποίος θεωρεί  ότι «το πραγματικό πολιτικό κέντρο που καθοδηγεί τη ΝΔ είναι εγκατεστημένο στα φιλικά της media».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Νέα Σελίδα ο κ. Φίλης δήλωσε: «Ζήτησα να ακυρωθεί η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, γιατί αυτό επιτάσσουν τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και οι πανανθρώπινες αξίες τις οποίες υπερασπίζεται η Αριστερά. Αυτή η θέση δικαιώθηκε απολύτως με την προχθεσινή απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, που αξιώνει ρητά την επιβολή εμπάργκο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, την οποία είμαι βέβαιος ότι θα σεβαστεί η ελληνική κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στη συζήτηση για το θέμα στη Βουλή, κατηγορεί την αντιπολίτευση για «ανεύθυνη αντιπολιτευτική συμπεριφορά, που κορυφώθηκε στη συζήτηση για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία», ενώ θεωρεί ότι η χώρα οφείλει να συντηρεί πολεμική βιομηχανία, υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι «δεν πρέπει να πωλούνται όπλα σε χώρες που εμπλέκονται σε άδικους πολέμους».

 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.