Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Φώφη Γεννηματά: Είμαστε απέναντι και στις δύο όψεις του συντηρητισμού

Για το «Κίνημα Αλλαγής» και τις προσδοκίες που έχει ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς μίλησε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά. .

Για το «Κίνημα Αλλαγής» και τις προσδοκίες που έχει ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς μίλησε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά. Η ηγέτης του κινήματος μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής» σχολίασε μεταξύ άλλων: «Έχουμε σύνορα και σαφείς διαχωριστικές γραμμές, τόσο με τον εθνολαϊκισμό και τον τυχοδιωκτισμό της fake αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ όσο και με την συντηρητική πολιτική της αυθεντικής δεξιάς της ΝΔ. Είμαστε απέναντι και στις δύο όψεις του συντηρητισμού που εκφράζεται από τους δύο αυτούς πολιτικούς χώρους. Έναν συντηρητισμό που πολώνει και διχάζει την κοινωνία και κρατάει την χώρα σε στασιμότητα».

Υποστήριξε επίσης ότι «η νέα Κεντροαριστερά είναι εδώ και ξεκινά μια νικηφόρα πορεία για τις επόμενες εθνικές εκλογές ώστε να γίνει ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων» και προανήγγειλε ένα «ανοιχτό, μαζικό, δημοκρατικό συνέδριο» μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου χρόνου στο οποίο θα μπορεί να συμμετάσχει ο κάθε πολίτης που αισθάνεται ότι εκφράζεται από την Κεντροαριστερά. «Η κάθε άποψη και η διαφορετικότητα, ενθαρρύνονται και αναδεικνύονται, και όλα τα ρεύματα και οι ιδέες μπορούν να εκφρασθούν και να αξιοποιηθούν δημιουργικά».

Για την υπόθεση της πώλησης οπλισμού στη Σαουδική Αραβία η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «παρά τις προσπάθειες κουκουλώματος, παραμένει για εμάς ανοιχτή». «Υπάρχουν αμείλικτα αναπάντητα ερωτήματα και συνακόλουθες ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν και να αποδοθούν» τονίζει.

Σε ερώτηση για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης ανέφερε ότι «τα έχουν δώσει όλα, στην ουρά θα κωλύσουν;» και υπογράμμισε παραπλάνησης του κ.Τσίπρα. Η πικρή αλήθεια είναι πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, έχει υπογράψει την παραμονή σε μόνιμο μνημόνιο με σκληρά επιπλέον μέτρα και επιτηρήσεις για πολλά – πολλά χρόνια. Αν δεν αλλάξουν όροι αυτής της βαριάς συμφωνίας δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.