Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αμανατίδης: «Ιστορική» η επίσκεψη Ερντογάν

«Με κοινωνικό πρόσημο η έξοδος από την επιτροπεία».

«Η κυβέρνηση έχε διπλό ρόλο: Από τη μία να βγάλει τη χώρα από την επιτροπεία και από την άλλη να αντιμετωπίσει τις παθογένειες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, όπως τη φοροδιαφυγή» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Απευθείας».
 
Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο για την τρίτη αξιολόγηση, ο κ. Αμανατίδης επισήμανε ότι αυτή θα επιτρέψει και το πολιτικό κλείσιμο της γ' αξιολόγησης στις 22 Ιανουαρίου, ενώ διαπραγματευόμαστε ζητήματα όπως η παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, και δήλωσε αισιόδοξος για την επιτυχία της χώρας: «Θα τα καταφέρουμε» σημείωσε.
 
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι πρόσφατα η Ελλάδα εξήλθε από τη διαδικασία επιτήρησης του υπερβολικού ελλείμματος της ΕΕ, ενώ, σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε: «Όσο η πολιτική μας θα έχει θετικά αποτελέσματα, τόσο θα βλέπετε μία αντιπολίτευση που δεν θα ασχολείται με τα μείζονα θέματα».
 
Ο υφυπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε θετικός σε «συνεργασίες με κοινωνικό πρόσημο», υποστηρίζοντας ότι «στην ατζέντα μας είναι πάντα οι συνεργασίες. Συνεργασίες που έχουν βάση, θέσεις και προϋπόθεση την έξοδο από την κρίση».
 
Ερωτηθείς για την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Ρεζίπ Ταγίπ Ερντιγάν, ο κ. Αμανατίδης απάντησε: «Η επίσκεψη Ερντογάν είναι ιστορική. Γίνεται μετά από 60 χρόνια. Ευελπιστούμε στην ανάπτυξη μίας θετικής ατζέντας στις διμερείς σχέσεις, στο οικονομικό πεδίο, την μεταναστευτική κρίση και την περιφερειακή συνεργασία». «Η διπλωματία και ο διάλογος είναι το μέσο επίλυσης διαφορών μεταξύ κρατών. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι η χώρα μας έχει βαρύνουσα θέση στην περιοχή ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας» κατέληξε ο κ. Αμανατίδης.
 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.