Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ερντογάν σε Τσίπρα: Ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο

Μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πως «παρά τις διαφορές, πρέπει να υπάρχουν συγκλίσεις» απέστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο.

«Για να χτίσουμε γέφυρες, πρέπει να έχουμε ισχυρά θεμέλια, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας», στη συζήτηση που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν μπροστά στις κάμερες.

«Οι διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες υπήρχαν πάντα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας, ωστόσο, την ανάγκη «να υπάρχουν συγκλίσεις».

Ερντογάν σε Τσίπρα: Ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο

«Ως τουρκική Δημοκρατία δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη άλλης χώρας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα κατά τις δηλώσεις τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων.

«Όπως είπα και κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μου με τον κ. Παυλόπουλο, πρέπει να πιστέψουμε ότι οφείλουμε να εστιάσουν στο γεμάτο ποτήρι και να μπορέσουν να παραμερίσουν το κενό και χρειάζεται να οικοδομήσουμε τις συνομιλίες μας σε αυτή την αντίληψη».

«Οι λαοί μας έχουν πολλά κοινά σημεία αρκεί να παραμερίσουμε αυτούς που έχουν ιδεολογικές εμμονές», είπε ο κ. Ερντογάν.

«Είμαστε δυο λαοί που έζησαν κοντά ο ένας στον άλλο, έχουμε ομογενείς που ζούνε σε ελληνικά εδάφη και έχετε και εσείς» είπε.

«Μακάρι να μην είχαν διαπραχθεί τα λάθη που έγιναν και να χτίσουμε το μέλλον σε γερά θεμέλια, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για να εξασφαλίσουμε γερά θεμέλια» πρόσθεσε.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.