Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πηγές Μαξίμου: Στο χέρι της Τουρκίας να αξιοποιήσει την πρωτοβουλία μας

«Το τανγκό θέλει πάντα δυο» αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, απαντώντας ουσιαστικά στην ομοβροντία της αντιπολίτευσης σχετικά με τη σκοπιμότητα της επίσκεψης Ερντογάν αλλά και την «προχειρότητα» την οποία καταλογίζουν στην κυβέρνηση.

«Ο Προκόπης Παυλόπουλος επανέλαβε τις θέσεις της ελληνικής πλευράς και δεν περιμέναμε να αλλάξει η Τουρκία τις θέσεις της. Η κυβέρνηση έχει καθήκον και υποχρέωση, με δεδομένη την αποσταθεροποιημένη περιοχή και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ευρωτουρκικές σχέσεις, να είναι σταθεροποιητικός παράγοντας», σημείωσαν κυβερνητικές πηγές και πρόσθεσαν: «Στο πλαίσιο αυτό, τείνουμε χείρα φιλίας στην Τουρκία και είναι στο χέρι της αν θα αξιοποιήσει την πρωτοβουλία μας. Το τανγκό θέλει πάντα δύο».

Όσον αφορά τον χρόνο πραγματοποίησης της επίσκεψης, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως οι σημαντικές επισκέψεις δεν γίνονται όταν όλα τα ζητήματα έχουν λυθεί, για να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις οι πολιτικές ηγεσίες, αλλά όταν είναι αναγκαίο για την επίλυση ζητημάτων, την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την αναβάθμιση των σχέσεων.

 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.