Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ιστορικό χαμηλό για τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση - Στο 13,64% το κυβερνών κόμμα

Εντυπωσιακά τα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής στη δυνητική απήχηση.

Παραμένει διψήφια η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Ειδικότερα, σε έρευνα της κοινής γνώμης σε δείγμα 1.010 νοικοκυριών που διενεργήθηκε από 28 Νοεμβρίου έως και τις 4 Δεκέμβρη από την εταιρεία Opinion Poll, η Ν.Δ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 10,86% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 24,5%, το κυβερνών κόμμα 13,64%, το Κίνημα Αλλαγής 7,5%, το ΚΚΕ 5,1%, Χρυσή Αυγή 3,7 και εκτός βουλής η Ένωση Κεντρώων με 1,93%. Εντυπωσιακά χαμηλό το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μικρότερο από εκείνο που είχε συγκεντρώσει στις εκλογές του Μαΐου 2012, όταν αναδείχθηκε για πρώτη φορά δεύτερο κόμμα. Εξίσου μικρό είναι και το ποσοστό που συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή, σχεδόν στο μισό από αυτό με το οποίο μπαίνει στη Βουλή από τον Μάιο του 2012 και έπειτα.

Η δημοσκόπηση μελετά επίσης και την δυνητική απήχηση των κομμάτων, το λεγόμενο «ταβάνι», που ουσιαστικά δείχνει το κατά πόσο οι πολίτες θα επέλεγαν να ψηφίσουν ένα κόμμα. Εδώ, εντύπωση προκαλεί το ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής, του νεοσύστατου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, που συγκεντρώνει 17,62%, μόλις 3,45 μονάδες λιγότερες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά, το «ταβάνι» της ΝΔ φτάνει στο 34.96% , του ΣΥΡΙΖΑ στο 21.07%, για το Κίνημα Αλλαγής στο 17.62% , του ΚΚΕ 12.85% , της Ένωσης Κεντρώων στο 9.57%, της Χρυσής Αυγής στο 8,12% και των ΑΝΕΛ στο 5,44%.

Συντριπτικά μεγάλο, στο 74,92% καταγράφεται το ποσοστό των πολιτών που δεν πιστεύει στον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι «προχωράμε για να βγούμε από τα Μνημόνια, να μην έχουμε εποπτεία από τους εταίρους – δανειστές μας και θα έχουμε πια ανάπτυξη».

Τέλος, για παραπάνω από τους μισούς πολίτες (52,86%), καμία από τις δύο κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) δεν θεωρείται αποτελεσματική ώστε να βγάλει τη χώρα από την κρίση.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.