Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Υπουργείο Εξωτερικών κατά αντιπολίτευσης: Αντικείμενο μικροπολιτικής η επίσκεψη Ερντογάν

Για ανυπόστατη κριτική της αντιπολίτευσης αναφορικά με την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στην Αθήνα, κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο σημειώνει πως «Δεν θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικής» ούτε να υφίσταται «επιπόλαια» και «προκατασκευασμένη κριτική», «σε βάρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής», η οποία «βάλλει ευθέως όχι μόνο εναντίον της χώρας και του Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά προσβάλλει και τους διπλωμάτες και άλλους εργαζόμενους του Υπουργείου που κατέβαλαν εργώδεις προσπάθειες για την επιτυχία της σημερινής επίσκεψης».

Το υπουργείο, τονίζει ακόμα πως «Ένα κορυφαίο γεγονός για την εξωτερική πολιτική της χώρας, όπως η σημερινή επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Τ. Ερντογάν στην Αθήνα, δεν θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικής» και συμπληρώνει «Προτού καν πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις μεταξύ του κ. Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου καθώς και μεταξύ των Υπουργών, στελέχη της αντιπολίτευσης αλλά και μέσα του αντιπολιτευόμενου Τύπου εμφανίστηκαν να διαπιστώνουν την δήθεν αποτυχία της ιστορικής σημερινής επίσκεψης».

Το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει ως «επιπόλαια αυτή την κριτική σε βάρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής» η οποία, όπως τονίζει, «υποστηρίζει έναν ιδιόμορφο νέο-απομονωτισμό και ανάγει την αδράνεια και την ακινησία σε ύψιστη αρχή». Προσθέτει μάλιστα ότι «κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στην Ν. Κορέα, οι εκεί συνομιλητές του τόνισαν εμφατικά ότι το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τους βορείους γείτονές τους είναι η έλλειψη καναλιών επικοινωνίας».

«Αυτοί οι παράγοντες» επισημαίνει η ανακοίνωση «δεν θέλουν να δουν το εποικοδομητικό κλίμα που κυριάρχησε κατά τις διαβουλεύσεις που έλαβαν χώρα διότι δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι υπήρξε καλή και λεπτομερής προετοιμασία τους. Αγνοούν δε επιδεικτικά το γεγονός ότι υπήρξαν εκατέρωθεν προπαρασκευαστικές επισκέψεις και συνεννοήσεις».

Τέλος το ΥΠΕΞ υπογραμμίζει ότι «αυτή η προκατασκευασμένη κριτική βάλλει ευθέως όχι μόνο εναντίον της χώρας και του Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά προσβάλλει και τους διπλωμάτες και άλλους εργαζόμενους του Υπουργείου που κατέβαλαν εργώδεις προσπάθειες για την επιτυχία της σημερινής επίσκεψης. Αιδώς Αργείοι».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.