Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μητσοτάκης: Το συνέδριο αφετηρία για να ξαναγίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία

Σε προσυνεδριακή ημερίδα για το περιβάλλον μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μια εβδομάδα πριν το 11ο Συνέδριο του κόμματός του. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι το Συνέδριο της ΝΔ θα σηματοδοτήσει την αφετηρία «της μεγάλης μας διαδρομής για να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση σε αυτό τον τόπο και να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τη χειρότερη κυβέρνηση που έχουμε δει από τη μεταπολίτευση και μετά».

 Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι προϋπόθεση για μία εκλογική νίκη τόσο ισχυρή «που θα μας λύσει τα χέρια την επόμενη μέρα», είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πείσει τους πολίτες, όχι μόνο ότι είναι διαφορετικό και καλύτερο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι έχει συγκροτημένο σχέδιο για το πώς θα οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση.

 «Αυτό ακριβώς κάναμε στη διάρκεια όλων των προσυνεδριακών εκδηλώσεών μας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ η σημερινή προσυνεδριακή ημερίδα στο Περιστέρι είχε θέμα το Περιβάλλον. «Καταθέσαμε προτάσεις, αναπτύξαμε ιδέες, καλέσαμε ομιλητές οι οποίοι δεν ανήκουν, κατ' ανάγκη στη Νέα Δημοκρατία, επιστήμονες, ανθρώπους και από άλλους πολιτικούς χώρους, ακριβώς για να εμπλουτίσουμε τον πολιτικό μας λόγο. Να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε στην ελληνική κοινωνία ένα ολιστικό και συγκροτημένο σχέδιο για το πώς επιτέλους θα βγούμε από την κρίση» προσέθεσε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ανέβασε τους τόνους της κριτικής του απέναντι στην κυβέρνηση: «Κοιτάξτε, η χώρα πλήρωσε και πληρώνει πολύ ακριβά το πείραμα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Και θα υπάρχουν απαιτήσεις την επόμενη μέρα. Η Νέα Δημοκρατία θα έρθει να παραλάβει μια δύσκολη κατάσταση. Αλλά δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία και είμαι σίγουρος ότι δεν έχετε και εσείς καμία αμφιβολία, ότι όπως πάντα κάναμε στην ιστορία του κόμματος μας, αυτά τα 43 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, έτσι και τώρα η Νέα Δημοκρατία θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Θα ανατάξει την Ελλάδα. Θα οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση. Και θα ξαναφέρει το χαμόγελο πίσω στα χείλη σας, για να μπορέσουμε επιτέλους όλοι να ξαναδούμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.