Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αυλωνίτου: Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης «κάλυψε» το ΕΚΑΣ

«Ήταν ένα επίδομα που έπρεπε να καλυφθεί από το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης».

Υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα ευρύτερο δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους, η Ελένη Αυλωνίτου προσπάθησε να εξηγήσει μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,5» την κατάργηση ή τη μείωση του ΕΚΑΣ σε235.000 συνταξιούχους από τον Ιανουάριο.

«Ήταν ένα επίδομα που έπρεπε να καλυφθεί από το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Το ψήφισαν τα περισσότερα κόμματα τον Ιούλιο-Αύγουστο του 2015. Υλοποιούμε ένα πρόγραμμα πολύ σφιχτό. Οι συνταξιούχοι ξέρουν πολύ καλά τι έχασαν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελένη Αυλωνίτου υποστήριξε επίσης ότι «η κυβέρνηση προχωράει, υλοποιεί το πρόγραμμα» σημειώνοντας πως «σε μερικούς μήνες θα τελειώσουμε με την ασφυκτική επιτροπεία που επιβάλει ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής».

Όσον αφορά την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα είπε ότι «η ελληνική πλευρά υπήρξε νηφάλια και αποτελεσματική μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα» ζητώντας «να ξαναρχίσουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, να δούμε τα θέματα που έχουμε μια σύγκληση».

Σε ερώτηση, τέλος, για το ζήτημα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρχικά είπε ότι «ήταν μια προσπάθεια να δοθεί πολεμικό υλικό για να έχουμε κάποια έσοδα». «Για εμάς το θέμα έχει κλείσει. Όποιος πιστευει ότι υπάρχει κάτι ας πάει στη Δικαιοσύνη να βγάλει άκρη. Δεν έγινε καμιά συναλλαγή και άρα πού υπάρχει κηλίδα;» υποστήριξε. «Δεν υπάρχει σκάνδαλο, το φαντασιώνεται η αντιπολίτευση» κατέληξε η κυρία Αυλωνίτου η οποία απέδωσε τα όσα λέει η αντιπολίτευση στο ότι «ο Καμμένος θεωρείται ότι είναι ο ευάλωτος κρίκος για να πέσει η κυβέρνηση και γι' αυτό τον έχουν στοχοποιήσει».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.