Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Επεισόδιο στην Επιτροπή Εξοπλισμών: Η αντιπολίτευση ζητά εξηγήσεις από τον Καμμένο

Συνεχίστηκε και την Τρίτη12 Δεκεμβρίου η ένταση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής.

Συνεχίστηκε και την Τρίτη12 Δεκεμβρίου η ένταση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής.

Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι κάλεσαν εκ νέου τον Πάνο Καμμένο να παράσχει εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις αναφορικά με την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η προώθηση δύο νέων διακρατικών συμφωνιών για απόκτηση και συντήρηση 50 ελικοπτέρων και εκποίηση στρατιωτικού υλικού. Ωστόσο τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν τη συμμετοχή στη συζήτηση δηλώνοντας «παρών», σύμφωνα με το skai.gr.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κικίλιας επανάλαβε πως η ΝΔ ζητά την κλήση όλων των εμπλεκόμενων προσώπων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

«Η ΝΔ ζήτησε και σήμερα να μη συνεχίζουμε να παίζουμε κρυφτό. Η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ κρύβεται. Η κοινή λογική είναι πως όταν δεν υπάρχει κάτι να κρύψει κανείς καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι στη Βουλή, γιατί χάθηκαν 66 εκατομμύρια ευρώ και δεν μπορεί να υποκρίνεται κανείς ότι μιλάμε για άλλες συμβάσεις όταν μάλιστα η υπόθεση εκκρεμεί και δικαστικά. Εδώ είναι ο ναός της Δημοκρατίας και εμείς κάνουμε κοινοβουλευτικό έλεγχο», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε «σε πολιτικό επίπεδο πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη και δεν μπορεί να υπάρχει όταν υπάρχουν καθημερινά πτυχές προβληματικές αυτής της υπόθεσης και η κυβέρνηση υπεκφεύγει».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατηγόρησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ότι αντί απαντήσεων εξακολουθεί να καταφεύγει σε «λασπολογίες και συκοφαντίες». Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάλεσε τον Πάνο Καμμένο να απαντήσει γιατί δεν ζήτησε ενημέρωση από την ΕΥΠ για τη δράση της εταιρίας Παπαδόπουλου παρότι με έγγραφό του το υπουργείο Εξωτερικών τον παρότρυνε να το κάνει ήδη από τον Ιούνιο του 2017.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.