Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Δεν θα υπάρξει 4ο μνημόνιο ή ο,τιδήποτε άλλο» διαβεβαίωσε ο Μοσκοβισί

Την αισιοδοξία του, πως η Ελλάδα θα γίνει σύντομα «μια κανονική χώρα της Ευρωζώνης, που θα τηρεί τις δεσμεύσεις της» εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και έπειτα από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Ο Πιερ Μοσκοβισί, αμέσως μετά τη συνάντησή τον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε στις δηλώσεις του πως σύντομα θα πρέπει «να συζητηθούν τα μέτρα για το χρέος, γιατί πρέπει να αφαιρέσουμε ένα κομμάτι από αυτό το βάρος από τον ελληνικό λαό. Υπάρχουν μηχανισμοί που μπορούν να βοηθήσουν. Ο Τσίπρας βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση. Δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο ή ο,τιδήποτε άλλο».

Συγκεκριμένα για τα μέτρα για το χρέος, ο Γάλλος, υπογράμμισε: «Νομίζω ότι τον Ιούνιο θα πρέπει να υπάρχει μια πρόβλεψη για το πως θα διαχειριστούμε τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, για μια χώρα που θα έχει ανακάμψει πλήρως, επ' αυτού δουλεύουμε. Μιλάω για μια εποπτεία μετά το πρόγραμμα που η Ελλάδα θα είναι μια κανονική χώρα της Ευρωζώνης. Δε θέλω επιπρόσθετο πρόγραμμα. Θέλω την Ελλάδα κανονικό κράτος της Ευρωζώνης που θα τηρεί τις δεσμεύσεις της».

Όσο για το τι θα συμβεί αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος, το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, σημείωσε «Μετά το πρόγραμμα όλα πρέπει να βασίζονται σε ένα πρόγραμμα εμπνεύσεως της ελληνικής πλευράς. Αν αυτό γίνει τους αμέσως επόμενους μήνες, θα είναι πολύ καλύτερο. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κανονική χώρα της Ευρωζώνης με πλήρη δικαιώματα και με στρατηγική ανάπτυξης που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, που θα είναι καλό για τον ελληνικό λαό».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.