Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αχτσιόγλου: Αύξηση μισθών «με προσοχή» μετά την έξοδο από το προγραμμα

Η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει, με προσεκτικά βήματα, το ζήτημα της αύξησης των μισθών που βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κατά το παράδειγμα της Ιταλίας, διαμήνυσε από το συνέδριο του Economist, η υπουργός Εργασιας, Έφη Αχτσιόγλου . Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα με σχετική αισιοδοξία, με σοβαρότητα και μαθαίνοντας απο τα λάθη του παρελθόντος.

Η κ. Αχτσιόγλου διευκρίνισε από την πλευρά της ότι μεταρρυθμίσεις δεν σημαίνει κατ' ανάγκη δημοσιονομικές περικοπές και το γ' πρόγραμμα αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση επικεντρώνεται στην υλοποίηση των δομικών μεταρρυθμίσεων, όπως το συνταξιοδοτικό σύστημα. 

Προς την κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση εκπονεί μελέτες, σχετικά με το πώς μπορεί να δρομολογηθεί η μισθολογική αναπροσαρμογή, σημειώνει η υπουργός, παραπέμποντας στο παράδειγμα της Πορτογαλίας που έχει ήδη προχωρήσει σε δύο αυξήσεις μισθών από την έξοδο της από το πρόγραμμα.

Αυτό, βεβαίως, θα αποφασιστεί σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, πρόσθεσε η κ. Αχτσιόγλου, εξηγώντας ότι είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών να γίνει αισθητή στην καθημερινότητα των Ελλήνων.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.