Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αύξηση 15-30% στις προκρατήσεις «βλέπει» για το 2018 η Κουντουρά

Μεγάλη αναμένεται και φέτος η αύξηση του τουρισμού δεδομένης της ανόδου κατά 15% με 30%  που καταγράφουν ήδη οι προκρατήσεις του 2018 καθώς και του ενισχυμένου πτητικού προγράμματος της χώρας, με  σύνολο 2000 πτήσεων που έχει επιτευχθεί ήδη από το 2018. Αυτά σημείωσε η υπουργός τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά κατά την ομιλία της στα εγκαίνια της έκθεσης Horeca 2018.

Παράλληλα με την αύξηση που αναμένεται να καταγράψει ο τουρισμός η κα Κουντουρά αναφέρθηκε και στην μεγάλη ζήτηση για επενδύσεις που καταγράφει ο κλάδος οι οποίες όπως εξήγησε, κρατούν την οικονομία ζωντανή τα δύσκολα χρόνια της κρίσης. «Έχουμε φέρει τα τρία τελευταία χρόνια ιστορικά ρεκόρ σε όλα τα μεγέθη» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι έχουν κατατεθεί τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από 350 αιτήματα για δημιουργία νέων ξενοδοχείων τεσσάρων και πέντε αστέρων καθώς και σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων τόσο από ελληνικά όσο και από ξένα funds.

Αναφερόμενη στα φορολογικά βάρη του κλάδου η κ. Κουντούρα σημείωσε ότι προσπάθεια του υπουργείου είναι να αυξηθούν τα έσοδα από τις αφίξεις ώστε να μπορέσουν οι ξενοδόχοι να ανταπεξέλθουν στο απαιτητικό αυτό περιβάλλον» κι επανέλαβε την δέσμευση της για επανεξέταση των σχετικών αιτημάτων τους για ελάφρυνση των βαρών τους όταν οι δημοσιονομικές συνθήκες της χώρα το επιτρέψουν. «Ελπίζω του χρόνου το καλοκαίρι να μπορέσουμε να επανεξετάσουμε τα αιτήματα σας» σημείωσε χαρακτηριστικα.

Μόνο το 2017, τόνισε η κα Κουντουρά, πετύχαμε να επισκεφτούν τη χώρα μας πάνω από 33 εκατ. τουρίστες, συμπεριλαμβανομένης της κρουαζιέρας καθώς και ρεκόρ εσόδων.

Για την νέα χρόνια, προσέθεσε η υπουργός Τουρισμού, η αύξηση των προκρατήσεων φτάνει ήδη το 15% με 30% και δεν προέρχεται αποκλειστικά από παραδοσιακές αγορές αλλά κι από νέες, «γεγονός που επισφραγίζει τις προσπάθειες μας». 

«Ανοίξαμε νέες αγορές όπως η Κίνα, η Ινδία, η Μέση Ανατολή, αναζωπυρώσαμε τη ζήτηση από Ρωσία και Αμερική και διεκδικήσαμε τουριστικά μερίδια από μεγάλους οργανισμούς» συμπλήρωσε. 

Ευχαριστώντας την αντιπολίτευση για την συνδρομή της στις προσπάθειες του υπουργείου Τουρισμού όσον αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις που χρειάστηκαν για να  καλυφθούν τα κενά που υπήρχαν αλλά και να εξαλειφθούν  οι παθογένειες των προηγούμενων χρόνων, η υπουργός σημείωσε πως στόχος του υπουργείου είναι να συνεχιστεί ό,τι καλό βρέθηκε αλλά και να λυθούν όλα τα κακώς κείμενα. «Ο τουρισμός ήταν και παραμένει προτεραιότητα για αυτή την κυβέρνηση και η συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία είναι όχι απλά καλή αλλά και εποικοδομητική μέχρι στιγμής, ενισχύοντας έτσι τις προσπάθειες μας» συμπλήρωσε ευχαριστώντας και τα μέλη της παρούσας κυβέρνησης. 

Τέλος σημείωσε ότι οι στόχοι που είχαν εξαρχής τεθεί για επέκταση της τουριστικής σεζόν 365 μέρες το χρόνο έχουν μερικώς επιτευχθεί αφού  η αύξηση της χειμερινής περιόδου το 2017 έφτασε το 20%.

Επόμενος στόχος όπως κατέληξε είναι η στήριξη κάθε περιοχής της Ελλάδας με βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.