Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Στουρνάρας για Novartis: Οι μάρτυρες τελούν υπό καθεστώς εκβίασης

«Απολύτως ψευδείς» χαρακτηρίζει τις μαρτυρίες για την υπόθεση Novartis ο Γιάννης Στουρνάραςαποδίδοντας την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis σε «στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση». Ο επικεφαλής της ΤτΕ με άρθρο του στα «ΝΕΑ» επισημαίνει ότι κατά την περίοδο του διετέλεσε ΥπΟικ ελήφθησαν σκληρά μέτρα μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, το κόστος της οποίας έπεσε κάτω από το μισό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Επιπλέον προκαλεί τον οποιονδήποτε να προσκομίσει στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν ότι ως υπουργός Οικονομικών, έμμεσα η άμεσα, ωφέλησε την Novartis.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, «τα δήθεν περί συκοφαντίας μου, που αναφέρουν οι μάρτυρες είναι γελοία, αισχρά και συκοφαντικά και θα αντιμετωπιστούν στα δικαστήρια», ενώ εκτιμά ότι κατά πάσα πιθανότητα οι μάρτυρες τελούν υπό καθεστώς εκβίασης, συμπληρώνοντας ότι «μιλούν άλλοι με το στόμα των μαρτύρων».

Όπως υπενθυμίζει, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο την τελευταία τριετία, ωστόσο διευκρινίζει πως ο ίδιος δεν πτοείται από τις επιθέσεις και θα συνεχίσει να κάνει την δουλειά του ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. «Νοιώθω όμως ντροπή και αηδία για τις μεθοδεύσεις αυτές που καταλύουν το κράτος δικαίου, σπιλώνουν χαρακτήρες και καταρρακώνουν το κύρος της χώρας στο εξωτερικό», αναφέρει χαρακτηριστικά στον επίλογο του άρθρου του.           

 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.