Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πολάκης για Novartis: Γελοιότητες πως «κάρφωσα» μάρτυρες - 30 δισ. κόστισαν οι υπερτιμολογήσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κάνει λόγο για γελοιότητες σχολιάζοντας τις κατηγορίες πως «κάρφωσε» προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κάνει λόγο για γελοιότητες σχολιάζοντας τις κατηγορίες πως «κάρφωσε» προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Πολάκης ανέφερε πως απλά αναπαρήγαγε όσα γράφονταν σε εφημερίδα και ιστοσελίδες το 2016 και «που δεν είναι και κομμουνιστικά έντυπα».

Παράλληλα, ο κ. Πολάκης περιέγραψε επίσης τις πέντε μεθόδους που σύμφωνα με τον ίδιο χρησιμοποιούνταν από τις φαρμακευτικές εταιρείες για να πετύχουν την υπερτιμολόγηση των φαρμάκων τους ενώ έκανε λόγο και για χαμένα έγγραφα από το υπουργείο Υγείας τα οποία «την περίοδο 2012-2013 καταστράφηκαν εδώ στο υπουργείο».

«Τα έσβησαν από τους σκληρούς δίσκους. Αλλά τα ανακαλύτπουμε». Παράλληλα, αναφέρει  πώς συνδέονται οι υποθέσεις Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ δηλώνει  ότι το «μαύρο» χρήμα από την υπερτιμολόγηση φαρμάκου στην Ελλάδα έφτασε από το 1991 τα 30 δισ. ευρώ.

Ερωτηθείς πως χάθηκαν 23 δισ. ευρώ από την υπερτιμολόγηση φαρμάκων, σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς, 23 δισ. ευρώ συνολικά, απαντά ότι «δεν είναι μόνο 23 δισ. Έχουν γίνει υπολογισμοί για το διάστημα 1991-2010 με πραγματικά στοιχεία, όχι με αέρα κοπανιστό, με βάση τα στοιχεία από τους εθνικούς λογαριασμούς για τη δημόσια (κρατικός προϋπολογισμός, ασφαλιστικά ταμεία, Στρατός κ.ά.) και για την ιδιωτική δαπάνη. Ακολουθώντας τις πιο συντηρητικές μεθόδους υπολογίζεται πως δαπανήθηκαν για τον χώρο της Υγείας γύρω στα 250 δισ. ευρώ. Υπολογίζεται επίσης ότι περίπου το 30% των 150 δισ. δημόσιες δαπάνες ήταν "μαύρο" χρήμα και αντίστοιχα «μαύρο» χρήμα ήταν περίπου το 40% των 100 δισ. ιδιωτικών δαπανών»

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.