Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σαλμάς: Πολεμήθηκαν υπουργοί που τα έβαλαν με τη διαφθορά

«Η κυβέρνηση Σαμαρά περιόρισε μεσοσταθμικά τον τζίρο των φαρμακευτικών επιχειρήσεων κατά 30% και τα κέρδη αντίστοιχα, που συνεπάγεται ανάλογο όφελος για τον ΕΟΠΥΥ και το σύστημα Υγείας και κοινωνικής ασφάλισης», δηλώνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, σε συνέντευξή του στον "Ελεύθερο Τύπο" υπό τον τίτλο: «Πολεμήθηκαν υπουργοί που τα έβαλαν με τη διαφθορά».

Προσθέτει ότι συμμετείχε «σε μια κυβέρνηση που ήταν μέρος της λύσης του προβλήματος και όχι μέρος του προβλήματος». Ο κ. Σαλμάς, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis, υποστηρίζει ότι βοήθησε στην υπόθεση, ενώ δηλώνει ότι με όσα έπραξε για την μείωση των κερδών των εταιρειών φαρμάκου, επήλθε μείωση του τζίρου της Novartis κατά 30%. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι με δική του πρωτοβουλία ζήτησε από την κ. Ράικου να καταθέσει το πόρισμα έρευνας του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που είχε διατάξει και από το οποίο προέκυπτε ότι η Novartis χρηματοδοτούσε ταξίδια υπηρεσιακών παραγόντων, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η έρευνα στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς αν κατά τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας υπέπεσε στην αντίληψη του προσπάθεια δωροδοκίας υπουργών, στελεχών και άλλων προσώπων, απαντά: «ποτέ δεν έπεσε στην αντίληψή μου χρηματισμός υπουργών, αλλά αντίθετα πολλές φορές έπεσε στην αντίληψη μου να πολεμούνται σφόδρα υπουργοί που προσπαθούσαν να διορθώνουν τα πράγματα και να κλείνουν παράθυρα για διαφθορά».

Σχετικά με τις δηλώσεις του για «ψευδομάρτυρες», αναφέρει πως «προστατευόμενος μάρτυρας είναι αυτός που έχει ο ίδιος συμμετάσχει στην τέλεση ενός εγκλήματος ή έχει γνώση που μπορεί να την αποδείξει και να την εισφέρει σε μια έρευνα και προστατεύεται προκειμένου να μη διωχθεί. Στην προκειμένη περίπτωση, οι ψευδομάρτυρες δεν εισφέρουν τέτοια πληροφορία, αλλά κάνουν κουτσομπολιό του τύπου φήμες, «έλεγαν θα τα πήγαινε«, «ισχυρίστηκε στα στελέχη της εταιρείας», «κάποιος είδε».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.