Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Θεοδωράκης: Οι πολίτες θέλουν στοιχεία, αποδείξεις και τεκμήρια

«Οι πολιτικοί να μην εμπλέκονται στη Δικαιοσύνη».

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι οι αντίπαλοι της είναι ένοχοι, επειδή απλώς είναι αντίπαλοι. Οι πολίτες όμως θέλουν στοιχεία, αποδείξεις και τεκμήρια». 

Αυτό τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης ανοίγοντας τη συνεδρίαση της ΜΕ.ΣΥ.Α., δηλαδή της Κ.Ε. του Ποταμιού επισημαίνοντας ότι «μπορεί να μην έχουμε ενόχους, αλλά δεν θα έχουμε και αθώους, θα έχουμε μόνο σκιές! Και αυτό είναι το χειρότερο για μια κοινωνία που δεν αντέχει να βλέπει άλλες σκιές», 
Ο κ. θεοδωράκης μεταξύ άλλων ζήτησε: 

-Να σταματήσει η αντισυνταγματική εμπλοκή υπουργών και λοιπών κυβερνητικών, κομματικών και εξωθεσμικών παραγόντων στο έργο της Δικαιοσύνης. Παρακρατικές μέθοδοι και επιλεκτικές στοχοποιήσεις δεν θα γίνουν αποδεκτές,

-Να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες και οι βουλευτές-ανακριτές να ενημερωθούν για το σύνολο της αλληλογραφίας και των επαφών, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των αμερικανικών υπηρεσιών, που διερευνούν εδώ και χρόνια το σκάνδαλο Novartis.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι η ζημιά φτάνει τα 3 δισεκ. ευρώ και πρότεινε «να αναζητήσουμε τις δικαστικές και πολιτικές ευθύνες, δίχως να χαριστούμε σε κανέναν».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε πως για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει τη κρίση και τις παθογένειες απαιτείται τόλμη και ευθύνη απ΄όλους στέλνοντας μήνυμα στις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις που μετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής. «Το Κίνημα Αλλαγής ή θα υπάρξει ως Κίνημα τόλμης κι ευθύνης ή δεν θα υπάρξει. Θέλουμε μια συμμαχία, που δίνει δύναμη στις λύσεις. Μια συμμαχία, που σπάει τους κομματικούς μηχανισμούς. Μια συμμαχία χωρίς επετηρίδα. Τα παλιά αναγνωστικά της πολιτικής δεν λένε τίποτε πια γι' αυτά που ζούμε. Είμαστε λοιπόν διατεθειμένοι να γράψουμε νέες σελίδες; Τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες θα φανεί. Δέκα χρόνια μετά την κρίση, κάποιοι συνεχίζουν να βρίσκουν σιγουριά στο παρελθόν» τόνισε.

 
 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.