Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τι ενώνει τον Κικίλια με την ΑΕΚ του 1968

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο να χειροκροτάει συγκινημένος τη βράβευση της ιστορικής ομάδας της ΑΕΚ του 1968 από τον πρώην καλοθοσφαιριστή και νυν βουλευτή Α' Αθηνών Βασίλη Κικίλια, έλαβε χώρα η γιορτή για τα 10 χρόνια του Συνδέσμου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη στην αίθουσα της Ολυμπιακής Επιτροπής όταν οι Τρόντζος, Λαρετζάκης, Τσάβας, Νεσιάδης και Ζούπας από την μεγάλη ΑΕΚ του 1968, πήραν το τιμητικό βραβείο από τα χέρια του Βασίλη Κικίλια.

Μάλιστα, υπάρχουν δύο πράγματα που ενώνουν τον κ. Κικίλια με την ιστορική ομάδα του 1968. Το πρώτο είναι ότι οι Τσάβας, Λαρετζάκης και ο συγχωρεμένος Χρηστέας αποτέλεσαν τους προπονητές του κ. Κικίλια σε όλες τις κατηγορίες των εθνικών ομάδων καλαθοσφαίρισης (Παίδων, Νέων, Εφήβων).

Το δεύτερο είναι πως ο Βασίλης Κικίλιας κατέκτησε το 2000, 32 δηλαδή χρόνια μετά το 1968, και αυτός με την φανέλα της ΑΕΚ, το επόμενο ευρωπαϊκό κύπελλο του δικεφάλου. Και ήταν και αυτό Κύπελλο Κυπελλούχων.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.