Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Την πΓΔΜ θα επισκεφθεί ο Καμίνης τις επόμενες εβδομάδες

Σε ανταπόδοση της επίσκεψης Σιλέγκοφ στην Αθήνα.

Την πΓΔΜ θα επισκεφθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, που σημείωσε, ωστόσο, ότι η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψής του δεν έχει ακόμη οριστεί.

Το ταξίδι του δημάρχου Αθηναίων γίνεται σε ανταπόδοση της επίσκεψης του δημάρχου των Σκοπίων, Πέτρε Σιλέγκοφ στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή και ο κ. Καμίνης ξεκαθάρισε ότι οι εξελίξεις στις συνομιλίες για το ονοματολογικό δε θα επηρεάσουν την επίσκεψή του στη γείτονα χώρα, καθώς «βλέπετε ότι έχουμε διαχωρίσει εντελώς αυτά τα πράγματα. Το τρένο έχει μπει στις ράγες και κινείται προς τα εμπρός».

«Είναι καιρός πλέον να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας», είναι το μήνυμα που στέλνει στους πολίτες της πΓΔΜ ο κ. Καμίνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων της πΓΔΜ, μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον δήμαρχο Σκοπίων.

Στη συνέντευξή του ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε πως ένα στοιχείο που τον συνδέει με τον δήμαρχο Σκοπίων είναι ο πολιτικός τους προσανατολισμός, ως σοσιαλδημοκράτες, ωστόσο το πλέον σημαντικό, όπως είπε, είναι η κοινή βούλησή τους για συνεργασία.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η συνάντηση με τον δήμαρχο Σκοπίων ήταν σημαντική, πριν απ΄ όλα γιατί αποπνέει πνεύμα συνεργασίας μεταξύ δύο πρωτευουσών όμορων χωρών και πνεύμα διατήρησης σχέσεων καλής γειτονίας, ωστόσο, όπως είπε, είναι σημαντική και λόγω της χρονικής στιγμής της πραγματοποίησής της: «Γιατί θέλουμε να δείξουμε στην κοινή γνώμη των δύο χωρών ότι οι δήμαρχοι των δύο πρωτευουσών μπορούν να συζητούν και να συνεργάζονται. Αυτό σπάζει τα στερεότυπα και απομονώνει τις ακραίες φωνές, που ενδεχομένως υπάρχουν και στις δύο χώρες και συνεργαζόμαστε για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και για θέματα που αφορούν τις πόλεις μας» σημείωσε ο κ. Καμίνης.

Ερωτηθείς εάν οι δύο δήμαρχοι έχουν συμφωνήσει για κάποια συγκεκριμένα θέματα και ζητήματα, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιοι τομείς κοινού ενδιαφέροντος, θέματα που συνδέονται με το περιβάλλον, την ψηφιακή τεχνολογία, την πολεοδομία, την κοινωνία των πολιτών και πως αν καταλήξουν σε ένα μνημόνιο συνεργασίας, αυτό θα υπογραφεί κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια.

Ερωτηθείς αν στη συνάντηση με τον κ. Σιλέγκοφ εξετάστηκε το ενδεχόμενο αδελφοποίησης των δύο πόλεων, ο Καμίνης επισήμανε ότι η Αθήνα έχει προχωρήσει σε δεκάδες αδελφοποιήσεις, οι οποίες, πολύ συχνά, παραμένουν μόνο στα χαρτιά. «Σημαντικό είναι να υπάρχει σοβαρή συνεργασία και στη συνέχεια όλα θα έρθουν» προσέθεσε.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.