Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Βερναρδάκης: Σκάνδαλο πολύ μεγάλων διαστάσεων στη Novartis

«Στόχος είναι να πέσει φως και «να μην κρύψουμε τίποτα στο χαλί», αναφέρει ο κ. Βερναρδάκης.

«Υπάρχει σκάνδαλο που είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων και ο μόνος τρόπος για να το εξακριβώσουμε λεπτομερώς και να το προσωποποιήσουμε, εάν μπορεί να προσωποποιηθεί, είναι να ακολουθήσουμε τη συνταγματική και νόμιμη διαδικασία», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Είναι σαφές ότι υπάρχει σκάνδαλο. Αυτό δεν νομίζω ότι το αμφισβητεί κανείς. Ότι υπάρχει σκάνδαλο αυτό είναι δεδομένο. Εδώ υπάρχει κατασπατάληση τεράστιων πόρων, που ισοδυναμούν με ένα ή και δύο μνημόνια. Μην ξεχνάτε πως φαρμακευτική δαπάνη και δαπάνες Υγείας, εξοπλισμοί και υπερτιμολογήσεις στα κατασκευαστικά έργα είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες δημιουργίας του τεράστιου δημόσιου χρέους της χώρας, εκ των οποίων έχει προκύψει προφανώς πλουτισμός. Τώρα σε ποιους κι αν πιάνει και πολιτικά πρόσωπα, αυτό είναι κάτι που προφανώς δεν μπορεί να το πει κανείς», ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης.

Σημείωσε δε ότι μέχρι να διερευνηθεί πλήρως αυτή η υπόθεση «πρέπει να κρατήσουμε ότι πρώτον, υπάρχει σκάνδαλο, ότι το σκάνδαλο είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων και ο μόνος τρόπος για να το εξακριβώσουμε λεπτομερώς και να το προσωποποιήσουμε, εάν μπορεί να προσωποποιηθεί, είναι να ακολουθήσουμε τη συνταγματική και τη νόμιμη διαδικασία».

«Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε πια ότι υπάρχει σκάνδαλο. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πλευρές που δεν το συνομολογούν αυτό. Το συνομολογούν και πλευρές από τη Νέα Δημοκρατία και από το Κίνημα Αλλαγής και από άλλες πλευρές», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής για την υπόθεση, ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι στόχος είναι να πέσει φως και «να μην κρύψουμε τίποτα στο χαλί χωρίς βεβαίως να επιδοθούμε σ' ένα κυνήγι μαγισσών».

Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε «αδικαιολόγητο» τον θόρυβο γύρω από τους προστατευόμενους μάρτυρες, σημείωσε ότι «κανείς δεν τους γνωρίζει» και εξήγησε πως «αυτό που είναι γνωστό και από τα ίδια τα δημοσιεύματα είναι πως ένα μέρος των προστατευόμενων μαρτύρων και των μαρτύρων της υπόθεσης προερχόταν από το εσωτερικό της εταιρείας και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», επισημαίνοντας πως αυτό προφανώς εννοούσε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για το σχετικό θέμα.

«Η μόνη απάντηση σ' όλο αυτόν τον θόρυβο είναι ότι με πολλή ψυχραιμία, χωρίς κυνήγι μαγισσών, βούληση όλων θα πρέπει να είναι η πλήρης διαλεύκανση με τους όρους που επιτάσσει το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε ο υπουργός.

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», σε ό,τι αφορά την Τουρκία

Ερωτηθείς για τη νέα ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αφορμή τα όσα συνέβησαν χθες στα Ίμια, ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι «εμείς πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί» και ότι «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

«Πρέπει να είμαστε απολύτως διαφανείς στις κινήσεις μας. Έχουμε και τη μεγάλη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αντιλαμβάνεται ότι αυτή η τουρκική πολιτική τελικά μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει περαιτέρω στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τη διπλωματική οδό και με την οδό της σαφήνειας που έχουμε χαράξει θα βγούμε απ' αυτή τη μίνι κρίση. Υπάρχουν ενδείξεις ότι και πλευρές της τουρκικής πλευράς αντιλαμβάνονται ότι καμιά φορά ξεπερνιούνται κάποια όρια και πλέον είμαστε σε θέση να την αμβλύνουμε αυτή την κρίση», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.


 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.