Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία: Η Ελλάδα δεν ανέχεται αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Μήνυμα προς την Τουρκία απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά το σοβαρό περιστατικό στα Ίμια με τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού «ΓΑΥΔΟΣ» από τουρκική ακταιωρό.

Μιλώντας σε στελέχη του Λιμενικού ο κ. Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είπε αναφερόμενος στο περιστατικό: «Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει ούτε θα δεχτεί ούτε θα ανεχτεί καμία αμφισβήτηση εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχικών δικαιωμάτων».

«Ως Έλληνες υπερασπίζουμε τις αξίες ολόκληρης της Οικουμένης» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Άλλες χώρες στην Ευρώπη δεν επιδεικνύουν το ίδιο σθένος υπεράσπισης και χτίζουν τοίχους και φράχτες», πρόσθεσε.

«Η ελληνική ακτοφυλακή βρίσκεται καθημερινά εγγυητής της ασφάλειας στα θαλάσσια σύνορά μας, με ισχυρή παρουσία, σε στενή συνεργασία με τη Frontex που διεξάγει μεγάλη επιχείρηση στα θαλάσσια σύνορά μας, τα οποία είναι και ανατολικά σύνορα της ΕΕ»

«Γι’ αυτό δεν πρέπει να φαντασιώνονται κάποιοι γκρίζες ζώνες και να αμφισβητούν στοιχειώδεις κανόνες διεθνούς δικαίου».

«Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή, και αυτό σίγουρα κάποιους τους ενοχλεί» τόνισε ο κ. Τσίπρας καλώντας όσους ενοχλούνται να «συμβιβαστούν με αυτή την πραγματικότητα». 

«Θα διαφυλάξουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας  το λιμένικο θα συνεχίσει να επιτελεί τον ρόλο του να σώζει ανθρώπινες ζωές και να επιτηρεί τα θαλάσσια σύνορα της χώρας που αποτελούν παράλληλα και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Απευθυνόμενος στους λιμενικούς ο πρωθυπουργός είπε ότι η επίδειξη ψυχραιμίας όπως αυτή που έδειξαν στο επεισόδιο στα Ίμια δεν συνιστά μόνο στάση ευθύνης αλλά και στάση γενναιότητας. «Αντίθετα», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, «η προκλητικότητα είναι στάση δειλίας». 

Συγχαρητηρια Τσίπρα στο πλήρωμα του «ΓΑΥΔΟΣ» 

Συγχαρητήρια έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κυβερνήτη και το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού «Γαύδος», το οποίο εμβολίστηκε το βράδυ της Δευτέρας από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το υπουργείο Ναυτιλίας και συναντήθηκε στο γραφείο του υπουργού με όλα τα μέλη του πληρώματος του «Γαύδος», τους οποίους συνεχάρη και συνομίλησε μαζί τους.

Συναντήθηκε, επίσης, και με άνδρες από τη μονάδα υποβρυχίων αποστολών που πήραν μέρος επιχειρησιακά σε καταπολέμηση περιστατικών οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και με άνδρες της μονάδας ελικοπτέρων και αεροσκαφών του Λιμενικού. Παρόντες ήταν ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αρχηγός του Λιμενικού.

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.