Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Θάνος Μικρούτσικος: Είμαι οριστικά με το ΚΚΕ (pics)

Την οριστική του στήριξη στο ΚΚΕ δήλωσε από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τη συλλεκτική έκδοση «Καντάτα για την Μακρόνησο – Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη» Θάνος Μικρούτσικος.

Η συλλεκτική αυτή έκδοση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Η νέα ηχογράφηση του ιστορικού δίσκου που πρωτοκυκλοφόρησε το 1976, έγινε από τους Ρίτα Αντωνοπούλου και Κώστα Θωμαΐδη και συνοδεύεται από 64σέλιδο βιβλίο.

Για την έκδοση μίλησαν στην εκδήλωση τόσο ο Θάνος Μικρούτσικος, όσο και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τόσο ο Γιώργος Κιμούλης, όσο και το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός.

«Είναι αυτονόητη η ευγνωμοσύνη μου για το ΚΚΕ» σημείωσε ο Θάνος Μικρούτσικος. «Η ψυχική ανάταση που τόσο πολύ χρειαζόμουνα αυτή την περίοδο μου έδωσε τεράστια δύναμη για τη συνέχεια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος.

Το ΚΚΕ είναι το πιο ιστορικό κόμμα στην χώρα μας. 100 χρόνια παλεύει για τα συμφέροντα των πολλών. Και αυτό το αναγνωρίζουν κατά βάθος ακόμα και όσοι δεν συμφωνούν μαζί του.

Είχα και εγώ κάποιες φορές τις επιφυλάξεις μου -όχι για την στρατηγική- αλλά κυρίως για το κυνήγι του εφικτού. Όποιος όμως διαβάζει με πάθος Ιστορία θα παρατηρήσει τα τελευταία τουλάχιστον 40 χρόνια ότι ακόμα και αρχικά ριζοσπαστικές αριστερές δυνάμεις, σε ολόκληρη την Ευρώπη, κυνηγώντας το εφικτό, είτε ενσωματώθηκαν απολύτως στο σύστημα, είτε περιθωριοποιήθηκαν.

Αποτέλεσμα: Μαύρισαν κι άλλο το όνειρο και έστρεψαν έτσι το μέσο πολίτη που έχει στον καπιταλισμό, λόγω του καθημερινού βομβαρδισμού υποπροϊόντων, μειωμένη πολιτική συνείδηση, στην ακροδεξιά, με αποτέλεσμα ο εφιάλτης να ξαναγυρίζει.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα -το λέω ανεπιφύλακτα- που δεν δημιουργεί ψευδαισθήσεις ότι στον βάρβαρο καπιταλισμό, ειδικά σήμερα, μπορούν τα πράγματα να γίνουν καλύτερα. Εγώ οριστικά είμαι μαζί του. Και έχω ένα καθήκον. Όπως το έχεις και εσύ Μάρω (απευθύνεται στη Μάρω Δούκα) και εσύ Γιώργο (στο Γιώργο Κιμούλη), και εσύ ... και εσύ. Όπως το έχει και το ΚΚΕ. Να προσπαθήσουμε με τα γραπτά μας, με τις δημόσιες παρεμβάσεις μας, με την Τέχνη μας να ξανακάνουμε γοητευτική την εικόνα του κόσμου που θέλουμε να πάμε. Γιατί είμαι σίγουρος ότι όλοι θέλουμε να πάμε σε μια κοινωνία που ο άνθρωπος θα αυτοπραγματωθεί.

Το οφείλουμε στα νέα παιδιά, στις επόμενες γενιές που έρχονται. Δεν θέλουμε έναν Πλανήτη βάρβαρο. Δεν θέλουμε έναν Πλανήτη έρημο. Θέλουμε μια κοινωνία που ψαράς θα γράφει ποιήματα και ο Ποιητής θα ψαρεύει».

Αμέσως μετά απευθύνθηκε στο Γιώργο Κιμούλη που βρισκόταν απέναντί του: «Θέλει ο Γιώργος της παλιάς έκδοσης να πει μια κουβέντα;»

Ο Γιώργος Κιμούλης του απάντησε: «Με κάλυψες πλήρως με όλα όσα είπες».

Και ο Θάνος Μικρούτσικος σχολίασε: «Ααα πολύ ενδιαφέρον αυτό».... και απευθύνθηκε στο Νίκο Σοφιανό, μέλος του Π.Γ του ΚΚΕ, λέγοντας: «Νίκο, το βιογραφικό του».

Θάνος Μικρούτσικος: Είμαι οριστικά με το ΚΚΕ (pics)
Θάνος Μικρούτσικος: Είμαι οριστικά με το ΚΚΕ (pics)
Θάνος Μικρούτσικος: Είμαι οριστικά με το ΚΚΕ (pics)
Θάνος Μικρούτσικος: Είμαι οριστικά με το ΚΚΕ (pics)

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.