Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Βούτσης: Δεν γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα και άρα δεν δίνουμε κάτι

«Δεν γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα και άρα δεν δίνουμε κάτι», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που επιμένει ότι είναι λάθος τα περί μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας που αναφέρονται στη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο πρόεδρος της Βουλής, σε μία δήλωση που αναμένεται να συζητηθεί, προσπαθώντας να επιχειρηματολογήσει υπέρ της συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, συνέχισε λέγοντας «το πώς την διαμόρφωσαν, πόσα χρόνια ιστορία έχει, τι ιδιώματα έχει και αν έχει σχέση με τη βουλγαρική, ας αφήσουμε τους ιστορικούς να έχουν γόνιμο διάλογο».

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν και με την αφορμή της 83ης ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη και τις φωνές που ζητούν δημοψήφισμα, ο κ. Βούτσης εκτίμησε ότι όταν και όποτε έρθει η συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στο ελληνικό Κοινοβούλιο, θα περάσει:  «Οι εντάσεις που δημιουργούνται, οι οποίες από πλευράς ποσότητας είναι όλο και μικρότερες, διότι πιστεύω ότι κάποια πράγματα εξηγούνται και φωτίζονται και πλευρές αυτής της συμφωνίας πάρα πολύ θετικές για το μέλλον της χώρας μας στην περιοχή, μπορούν να συρρικνωθούν πάρα πολύ μέχρι να φτάσουμε στην ψήφιση στη Βουλή».

«Δημοψήφισμα γίνεται, όταν έχει κάτι να δώσει η χώρα... Η χώρα ως προς αυτή τη συμφωνία παίρνει, παίρνει αποσαφήνιση ότι η γείτων χώρα θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία και όχι Μακεδονία, όπως 140 χώρες την ονομάζουν, και δεν υπάρχει κανένας λόγος από την πλευρά μας, που έχουμε την ελληνική κεντρική, δυτική και ανατολική Μακεδονία, να θέτουμε τέτοια ζητήματα» κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.