Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ντομπρόβσκις: Με υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές θα υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα

Οι κοινές αξίες μάς επιτρέπουν να συνυπάρχουμε στην Ένωση, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

«Οι Έλληνες ανέλαβαν τις ευθύνες τους, η Ευρώπη έδειξε την αλληλεγγύη της, και τα καταφέραμε» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ντομπρόβσκι, η περιπέτεια δεν έχει τελειώσει ακόμη και πρέπει να παραμείνει η Ελλάδα σταθερά στην πορεία των μεταρρυθμίσεων. Με «υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις , «θα υπάρξει ανάπτυξη και θα ανέβει και το επίπεδο ζωής για τους Έλληνες».

Σύμφωνα με τον κ. Ντομπρόβσκις, κάποτε «οι Έλληνες μάς ανησύχησαν με τις επιλογές τους, αλλά τελικά η Ελλάδα μπορεί να μας εκπλήξει ευχάριστα».

Ο κ. Ντομπρόβσκις δεσμεύτηκε πως «η Ευρώπη θα παραμείνει αρωγός της Ελλάδας, στην προσπάθειά της να επανέλθει στην κανονικότητα».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, «σημαντικό βήμα προόδου για το προσφυγικό αποτέλεσε η κοινή δήλωση Ελλάδας- Τουρκίας» που «σε συνδυασμό με την οικονομική ενίσχυση και τις ευρωπαϊκές δυνάμεις συνοριοφυλακής έχουν φέρει αποτελέσματα».

«Η αποφασιστική δράση έχει δώσει αποτελέσματα» τόνισε ο κ. Ντομπρόβσκις, σημειώνοντας πως «όλα τα κράτη οφείλουν να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποδείξει τις αξίες της που αποτελούν το συνδετικό της υλικό».

«Ο Αριστοτέλης, είπε πως η αρετή είναι η μέση λύση ανάμεσα σε δύο ακραίες απόψεις», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, «και είναι οι κοινές αξίες μας που μας επιτρέπουν να συνυπάρχουμε στην Ένωση».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.