Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κάπα Research: Ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα που βρίσκεται πιο κοντά στους νέους

Ως το κόμμα που βρίσκεται «πιο κοντά στους νέους» καταγράφεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της Κάπα Research, σε Έλληνες 16 ως 39 ετών στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Ως το κόμμα που βρίσκεται «πιο κοντά στους νέους» καταγράφεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της Κάπα Research, σε Έλληνες 16 ως 39 ετών στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Στην έρευνα καταγράφονται μια σειρά ακόμα τάσεις. Ερωτώμενοι σχετικά με το κυρίαρχο αίσθημά τους, οι νέοι Έλληνες του εξωτερικού απαντούν «Ηρεμία», ενώ εκείνη της Ελλάδας «Απογοήτευση».

Οι νέοι Έλληνες τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, συμφωνούν όταν καλούνται να απαντήσουν για τις «λέξεις που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα του μέλλοντος». «Στασιμότητα» και «κρίση» είναι οι απαντήσεις που κυριαρχούν σε αμφότερες τις κατηγορίες.

Το ποσοστό των νέων κατοίκων της Ελλάδας, από την άλλη που απαντά πως θα έφευγε από την Ελλάδα, έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό από το ξεκίνημα της κρίσης. Από το 74% που απαντούσε καταφατικά, τον Ιούνιο του 2010, μόλις το 39% λέει πλέον «Ναι» στη μετανάστευση.

Νέοι Ελλάδας και εξωτερικού, συμφωνούν και στην ιεράρχηση των κυριότερων αιτιών της ελληνικής κρίσης, βάζοντας πρώτες τις απαντήσεις «Η διαφθορά στη δημόσια ζωή» και «οι πολιτικές των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης».

Και οι δυο κατηγορίες εμφανίζονται ιδιαίτερα απαισιόδοξες, καθώς θεωρούν πως «τα χειρότερα είναι μπροστά μας» σε ό,τι αφορά την κρίση.

Οι νέοι Έλληνες του εξωτερικού, όπως είναι φυσικό έχουν θετική γνώμη για την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ποσοστό 57%, αν και διόλου ευκαταφρόνητο δεν μοιάζει το 29% της αρνητικής τους ψήφου. Αντίθετα, αρνητικοί σε ποσοστό 45% είναι οι νέοι Έλληνες, κάτοικοι Ελλάδας με τη θετική γνώμη, να φτάνει μόλις το 41%.

Τέλος στην ερώτηση «ποιο κόμμα είναι πιο κοντά στους νέους» αμφότερες οι κατηγορίες απαντούν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ , με δεύτερη και σε απόσταση τη Νέα Δημοκρατία. Η διαφορά έρχεται στην τρίτη θέση, όπου οι Έλληνες του Εξωτερικού τοποθετούν το Ποτάμι με 9%, την ίδια ώρα που οι νέοι Έλληνες, κάτοικοι εσωτερικού δίνουν ποσοστό 8% στη Χρυσή Αυγή. Και στις δυο κατηγορίες επικρατούσα απάντηση πάντως είναι το «Κανένα». Με 52% στο εξωτερικό και με 40% στο εσωτερικό.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.