Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Βούτσης: Φεβρουάριο ή Μάρτιο η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

Την εκτίμηση πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς κύρωσε στην ελληνική Βουλή τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βουτσης.

Την εκτίμηση πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς κύρωσε στην ελληνική Βουλή τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βουτσης.

«Μόλις η συμφωνία περάσει τον οδικό χάρτη με τα προαπαιτούμενα και εφόσον όλα αυτά είναι κατά τη συμφωνία, θα έρθει προς ψήφιση και κύρωση στην ελληνική Βουλή. Η εκτίμησή μας είναι ότι αυτό το χρονικό όριο μπορεί να είναι τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο» είπε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η συμφωνία θα πάρει «πράσινο φως»: «Θα υπάρξει μία σαφής πλειοψηφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην εγκριθεί από τη βουλή» είπε. 

Σχετικά με τον Ζόραν Ζάεφ ο κ. Βούτσης ανέφερε: «Έχει μπροστά του ένα δημοψήφισμα και πρέπει να δώσει τη δική του εκδοχή, ερμηνεία και ανάγνωση και τις δικές του επεξηγήσεις στις ευαισθησίες που υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους. Με αυτή την έννοια κατανοώ  -προφανώς δεν συμφωνώ σε κάποιες εκφράσεις -  ότι δίνει μία τέτοια μάχη. Τις τελευταίες ημέρες έχει μειώσει αυτού του τύπου την ρητορική».

Όταν ψηφίστει η συμφωνία των Πρεσπών και με βάση το οικονομικό κλίμα μπορεί να επισπευθούν οι εκλογές για 2-3 μήνες δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Καλά έκανε και άφησε το ενδεχόμενο να γίνουν 2-3 μήνες νωρίτερα οι εκλογές» πρόσθεσε ο Νίκος Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στον Alpha, απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν τετραπλές κάλπες τον Μάιο λέγοντας ότι «οι πρώτες εκλογές θα γίνουν τον Μάιο και οι δεύτερες τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο».

Όσον αφορά, δε, το χρονοδιάγραμμα κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή, ο κ. Βούτσης το προσδιόρισε χρονικά στο διάστημα Φεβρουάριος-Μάρτιος.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.