ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/09/2018 12:15

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ συμφώνησαν για τον αγωγό αερίου της Ανατολικής Μεσογείου(vid)

Συζήτησαν τη δημιουργία ενός κοινού αγωγού φυσικού αερίου Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας.

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ συμφώνησαν για τον αγωγό αερίου της Ανατολικής Μεσογείου(vid)
Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ συμφώνησαν για τον αγωγό αερίου της Ανατολικής Μεσογείου(vid)
Ανάγνωση:

Ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συναντήθηκε χθες το βράδυ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο γραφείο του στην Ιερουσαλήμ και τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα israelnationalnews.

Στο δημοσίευμα το ισραηλινό σάιτ αναφέρει πως οι τρεις συζήτησαν, σε συνέχεια των προηγούμενων συναντήσεων, τη δημιουργία ενός κοινού αγωγού φυσικού αερίου Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας, του East-Med με σκοπό την εξαγωγή φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Συζήτησαν επίσης - μεταξύ άλλων - τα περιφερειακά ζητήματα, την εμβάθυνση της συνεργασίας και την πρωτοβουλία δημιουργίας πολυεθνικής πυροσβεστικής δύναμης.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Χριστοδουλίδης και ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, είναι μια από τις τακτικές συναντήσεις μας μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου. Είναι πολλά πράγματα αυτά στα οποία συνεργαζόμαστε, στο περιβάλλον, την ενέργεια, την ασφάλεια, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, τον τουρισμό και πολλούς άλλους», δήλωσε ο Νετανιάχου.

«Η κύρια εστίασή μας τώρα αφορά την ενέργεια, την ανάπτυξη του αγωγού της ανατολικής Μεσογείου. Είναι ένα μεγάλο έργο, θα μπορούσε να είναι ένα από τα μεγαλύτερα υποβρύχια έργα στον κόσμο. Και προφανώς είναι κάτι που θεωρούμε σημαντικό.

Η προηγούμενη τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο τον περασμένο Μάιο με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ