Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μητσοτάκης σε start-ups: Πρώτη προτεραιότητα η στήριξη της επιχειρηματικότητας

Με start-uppers συνομίλησε στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, επιμένοντας στην ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας στη χώρα, αλλά και στη διατήρηση καλού εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι πρέπει «να επιτρέψουμε στον σπόρο της επιχειρηματικότητας να ριζώσει και να δώσει καρπούς». Προς αυτό, υπογράμμισε την ανάγκη για πρόσβαση σε χρηματοδότηση, να δημιουργηθούν κίνητρα και πριν φτάσουν οι επιχερήσεις στα funds, για απλοποιίηση του κανονινιστικού πλαισίου και για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ έρευνας και παραγωγής.

«Πολλές επιχειρήσεις σήμερα με τις υψηλές εργοδοτικές εισφορές χάνουν καλό κόσμο», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, επιμένοντας στην ανάγκη για μείωση φορολογίας για τις επιχειρήσεις και μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές εντός μια τετραετίας. «Να ξανακάνουμε την εργασία στη χώρα ανταγωνιστικη», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Το γνωρίζω το αντικείμενο βιωματικά, η στήριξη της επιχειρηματικότητας θα είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Πιστεύω σε εσάς, θέλω να μείνετε στην Ελλάδα», είπε προς τους start-uppers, προτρέποντάς τους, ακόμα και αν φύγουν στο εξωτερικό, να κρατήσουν ενα κομμάτι της δουλειάς τους στην Ελλάδα. Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε την ανάγκη για μετεκπαίδευση εργαζομένων, αλλά και απόκτησης νέων δεξιοτήτων, όπως εξελίσσεται η αγορά εργασίας, προσθέτοντας και την ανάγκη να επιστρέψει στην Ελλάδα καλά καταρτισμένο εργατικό δυναμικό που έχει φύγει στο εξωτερικό.

Αναφερόμενος στα θέματα της γραφειοκρατίας, ως ανασχετικό παράγοντα για την επιχειρηματικότητα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει γίνει μεν πρόοδος στην απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης επιχειρήσεων, προτάσσοντας όμως εκ νέου το ζήτημα των υψηλών εργοδοτικών εισφορών και προσθέτοντας ότι πρεσβεύει την ανάγκη μείωσής τους, ιδίως για τις μικρότερες επιχειρήσεις.

Ενοποίηση δομών εξωστρέφειας στο ΥΠΕΞ

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε και μια είδηση, εξαγγέλοντας ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα ενοποιήσει όλες τις δομές εξωστρέφειας της χώρας στο ΥΠΕΞ. «Η διπλωματία θα πρέπει να καταλάβει ότι ο σκοπός των διπλωματών μας είναι και η προώθηση των εμπορικών συμφερόντων στη χώρα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, εξαγγέλοντας μια δομή, σε ειδική γενική διεύθυνση του ΥΠΕΞ, ώστε οι διπλωματικοί μας να αξιολογούνται και με βάση την επιτυχία που φέρνουν σε μετρήσιμους δείκτες που έχουν να κάνουν με τις οικονομικές σχέσεις, όπως το εμπορικό ισοζύγιο.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.