Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Reader.gr για ιδιωτικό χρέος και οφειλές

Θα πρέπει με θάρρος να διαγράψουμε παλιές οφειλές οι οποίες δεν μπορούν να εισπραχθούν, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξή του από τη ΔΕΘ, απαντώντας σε ερώτηση του Reader.gr.

«Θα πρέπει με θάρρος να διαγράψουμε παλιές οφειλές. Ώστε να δώσουμε δυνατότητα στη φορολογική διοίκηση να ασχοληθεί με εισπράξιμες. Αυτό είναι χάσιμο χρόνου. Από την στιγμή που υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που ορίζει πενταετές παραγραφής. Είναι ανάγκη να επικεντρωθεί η διοίκηση στις πρόσφατες οφειλές» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε επίσης ότι πρόταξε αυτούς που χρωστούν κάτω από 3.000 για την ένατξη σε ρύθμιση 120 δόσεων γιατί είναι η πλειοψηφία. «Θέλουν να εξυπηρετήσουν την οφειλή όμως δεν έχουν δυνατότητα. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια ρύθμιση τολμηρή που θα θέτει ελάχιστο όριο, θα δώσει τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις παλιές αλλά να είναι εντάξει και στις τρέχουσες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε επίσης το ιδιωτικό χρέος τον «ελέφαντα στο δωμάτιο», καθώς έχει πάει από τα 80 στα 130 δισ. ευρώ την τελευταία τριετία.

«Εκεί μέσα κρύβονται οφειλές που δεν θα εισπράξουμε ποτέ. Η διαφορά οφείλεται στην υπερφορολόγηση» πρόσθεσε.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.