Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αύριο η ετήσια διάλεξη στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Τη διάλεξη θα παραδώσει ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Τορόντο Ράιαν Μπάλοτ.

«Το θάρρος ως δημοκρατική αρετή: Ένα αρχαίο ελληνικό ιδεώδες και η σύγχρονη προοπτική του». Έτσι τιτλοφορείται η αυριανή διάλεξη που θα δώσει ο Καναδός καθηγητής Ράιαν Μπάλοτ, στην ετήσια εκδήλωση που διοργανώνουν του Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η ομώνυμη Έδρα Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στη μνήμη του άλλοτε πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Ο κ. Μπάλοτ είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Κλασσικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, μη πλήθος δημοσιεύσεων για καίριες πολιτικές έννοιες σε συνάρτηση με τα τεκταινόμενα στην Αρχαία Αθήνα. Για παράδειγμα, το πιο πρόσφατο βιβλίο του καθηγητή Μπάλοτ είναι το «Courage in the Democratic Polis» που αναφέρεται στην έννοια του «κουράγιου» την εποχή της Αθηναϊκής Πολιτείας. 

Η ετήσια αυτή εκδήλωση του Ιδρύματος Μητσοτάκη εγκαινιάστηκε πέρυσι, λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με θέμα «Η παρακαταθήκη της Αρχαίας Ελλάδας για τη Δημοκρατία του Αύριο». Τη διάλεξη τότε είχε παραδώσει ο καθηγητής Τζοσάια Όμπερ, ο οποίος είναι και ο κάτοχος της ομώνυμης Έδρας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Την αυριανή εκδήλωση θα ανοίξει με εισήγησή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Μια εισήγηση που δεν έχει χαρακτηριστικά αναφοράς στην τρέχουσα επικαιρότητα, αν και ο πρόεδρος της ΝΔ επιλέγει να εκπέμπει μηνύματα ορμώμενος από θεμελιώδεις πολιτικές έννοιες. 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.