Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής για την αναπτυξιακή δυναμική

Εκδήλωση για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας και τον ρόλο των Θεσμών στην αναπτυξιακή δυναμική διοργανώνει την Τετάρτη το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, την οποία θα ανοίξει ο διευθυντής του Ιδρύματος Γιάννης Μαστρογεωργίου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα προ ολίγων μηνών, προερχόμενος από το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση που είχε δημιουργήσει η Άννα Διαμαντοπούλου. 

Στην εν λόγω εκδήλωση θα υπάρξουν δύο πάνελ. Στο πρώτο, για την ανεξαρτησία των θεσμών ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη, τον λόγο θα λάβουν ο καθηγητής Χρηματοοικονομικών του LSEΔημήτρης Βαγιάνος, η καθηγητήτρια του ΟΠΑ Ελένη Λουρή, ο καθηγητής Οικονομικών του πανεπιστημίου του ExeterΧρήστος Κωτσογιάννης και η Μιράντα Ξαφά. 

Στη δεύτερη θεματική ενότητα, όπου θα συζητηθούν ιδέες και πολιτικές για την «αναπτυξιακή απογείωση», θα συζητήσουν ο καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης Γιάννης Τσουκαλάς, η σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ για θέματα Μεταρρυθμίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και ο καθηγητής Οικονομικών του πανεπιστημίου Goetheτης Φρανκφούρτης Μιχάλης Χαλιάσος.

Τον συντονισμό των εκδηλώσεων θα κάνουν ο καθηγητής Οικονομικών του πανεπιστημίου του Κάρντιφ Μιχάλης Αργυρού και ο καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Πελαγίδης, αμφότεροι μέλη του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.