Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Παπακώστα κατά Μητσοτάκη: Χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα για μικροκομματικές σκοπιμότητες

Τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, σχολιάζει η εκλεγμένη με τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Κατερίνα Παπακώστα.

«Οι "δεσμεύσεις" που ανέλαβε στον οικονομικό τομέα και η θέση του για την κατάσταση της οικονομίας είναι αντιφατικές» δηλώνει η Κατερίνα Παπακώστα «αποκαλύπτοντας την υποκρισία του: Από τη μία πλευρά εξαγγέλλει παροχές σε βάθος διετίας, ενώ από άλλη συνεχίζει την καταστροφολογία, περιγράφοντας την κατάσταση της οικονομίας με μελανά χρώματα.

Δυστυχώς για τον ίδιο δεν μπορούν να συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα.

Πότε λέει την αλήθεια ο κ. Μητσοτάκης; Στην πρώτη ή στη δεύτερη περίπτωση;», διερωτάται η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ σε ό,τι αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι «προφανές» ότι «ο κ. Μητσοτάκης αποδέχεται την ονομασία. Για δε την "εθνότητα" και την "γλώσσα", η στάση και τα λεγόμενά του έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με όλες τις παραδοχές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Εάν κάτι κατέστη σαφές από τις απαντήσεις του κ. Μητσοτάκη είναι:

Ο κυνικός και αυταρχικός χαρακτήρας τύπου Πινοσέτ, όσον αφορά στο κοινωνικό κράτος.

Η υποκρισία του για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, καθώς είτε ψεύδεται, είτε αγνοεί τα οικονομικά δεδομένα.

Η συνεχιζόμενη χρησιμοποίηση των εθνικών θεμάτων για μικροκομματικές σκοπιμότητες, δεδομένου ότι για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μόνον η "μακεδονική σαλάτα" μπορεί να χαρακτηρίσει τη στάση του. Αυτό όμως είναι εξόχως επικίνδυνο για έναν πολιτικό που επιδιώκει να γίνει πρωθυπουργός», καταλήγει στη δήλωσή της η Κατερίνα Παπακώστα.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.