Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Οργή Νέας Δημοκρατίας για ΕΡΤ – Αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο απόσυρσης από τα πάνελ της

«Τελευταία προειδοποίηση» απευθύνει η Νέα Δημοκρατία στους υπεύθυνους της ΕΡΤ, Βασίλη Κωστόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο, Βασίλη Ταλαμάγκα, εντεταλμένο σύμβουλο, Παναγιώτη Τσούτσια, Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσύρει τους εκπροσώπους της από τα πάνελ της κρατικής τηλεόρασης.

Η Νέα Δημοκρατία, παραθέτει επί λέξει αναφορά του Σωτήρη Καψώχα δημοσιογράφου της «Δεύτερης Ματιάς», σχετικά με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, στην οποία και ανέφερε: «Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μία ιδεολογική σάλτσα διανθισμένη με εθνικιστικές αναφορές. Μιλάω για την εμμονή του σε ένα νεοφιλελεύθερο δόγμα ανάλγητο και ακραίο. Μιλάω για τις ιδιωτικοποιήσεις. Ακούγοντας το σύνολο της ομιλίας του το Σάββατο νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού τον Σέρτζιο Πανούτσιο ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι».

Η Νέα Δημοκρατία, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θα το επαναλάβουμε για τελευταία φορά: Τη δημόσια τηλεόραση την πληρώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι κ. Κωστόπουλος, Ταλαμάγκας και Τσούτσιας έχουν την πλήρη ευθύνη να διασφαλίσουν όσα επιτάσσει το Σύνταγμα για την αποστολή της.

Ενημερώνουμε τους τρεις προαναφερθέντες, όπως και τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά που τους διόρισε, ότι αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον καθημερινό εξευτελισμό που προκαλούν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Υ.Γ Η εν λόγω ανοιχτή επιστολή αυτονοήτως απευθύνεται και στην ηγεσία του ΕΣΡ που εκ του Συντάγματος έχει την ευθύνη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Η απάντηση της ΕΡΤ

«Η ΕΡΤ δεν μπορεί ούτε επιτρέπεται να προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των δημοσιογράφων της, είτε αυτοί ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό, είτε είναι συνεργαζόμενοι. Είναι βεβαίως αυτονόητο, ότι τόσο οι παρουσιαστές όσο και οι καλεσμένοι των ενημερωτικών εκπομπών εκφράζουν απολύτως προσωπικές απόψεις, που δεν υπαγορεύονται καθ' οιονδήποτε τρόπο από την ΕΡΤ. Ας σημειωθεί επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο ίδιος ο δημοσιογράφος προέβη σε διευκρινίσεις επί των λεγομένων του προς αποφυγήν παρερμηνειών και παρεξηγήσεων».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.