Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΚΚΕ: Να κλείσουν τώρα η Μόρια και τα hotspots

«Την απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την ταύτισή της με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις» αποδεικνύουν σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, οι καταγγελίες των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» όπως και άλλες καταγγελίες φορών για το Μόρια.

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση, αν της έχει απομείνει ίχνος ευαισθησίας, εδώ και τώρα να κλείσει τη Μόρια και όλα τα ΚΥΤ (hotspots) των νησιών. Να μεταφερθούν άμεσα στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας, οι αιτούντες άσυλο, με προτεραιότητα στους ανηλίκους, έγκυες γυναίκες, ΑΜΕΑ, γενικά τις λεγόμενες «ευάλωτες» ομάδες, με προοπτική τη γρήγορη μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους.

Όλες οι διαδικασίες κατάθεσης των αιτημάτων τους να γίνονται στην ηπειρωτική Ελλάδα. Να επιταχυνθούν οι οικογενειακές επανενώσεις, χωρίς τα απάνθρωπα και απαράδεκτα μηνιαία όρια και πλαφόν και να μην εφαρμοστεί η συμφωνία που υπέγραψε με τη Γερμανία για επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο από τη Γερμανία στην Ελλάδα» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.