Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

H απόκτηση τουρκικής υπηκοότητας έγινε «φτηνότερη»

Τι άλλαξε όσον αφορά στα οικονομικά και επενδυτικά κριτήρια για να γίνει κανείς Τούρκος πολίτης.

Στη δραστική μείωση των οικονομικών και επενδυτικών κριτηρίων που απαιτούνται προκειμένου κάποιος ξένος πολίτης να αποκτήσει την τουρκική υπηκοότητα προχώρησε η Τουρκία, βάσει των νέων ρυθμίσεων που δημοσιεύτηκαν στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η χώρα περιόρισε σημαντικά την αξία σε ξένο νόμισμα των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου, των τραπεζικών καταθέσεων, της ιδιοκτησίας ακινήτων ή της κατοχής τουρκικών ομολόγων, που πρέπει να έχει ένας ξένος για να αποκτήσει το δικαίωμα στην τουρκική υπηκοότητα. 

Το ποσό της απαιτούμενης επένδυσης σε πάγια κεφάλαια μειώθηκε στα 500.000 δολάρια από 2 εκατ. δολάρια και το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων στα 500.000 δολάρια από 3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση.

Η απόφαση προβλέπει ότι οι ξένοι μπορούν να γίνουν Τούρκοι πολίτες, αν κατέχουν ακίνητη περιουσία αξίας 250.000 δολαρίων για τρία χρόνια αντί της αξίας 1 εκατ. δολαρίων που απαιτείτο προηγουμένως, και αν κατέχουν τουρκικά ομόλογα αξίας 500.000 δολαρίων για τρία χρόνια, αντί 3 εκατ. δολαρίων προηγουμένως. 

Επίσης, μειώνεται στο μισό ο αριθμός των εργαζομένων που πρέπει να απασχολούν όσοι κάνουν αίτηση για να αποκτήσουν την τουρκική υπηκοότητα - συγκεκριμένα στους 50 από 100.

Η τουρκική κυβέρνηση παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τις επενδύσεις στην τουρκική οικονομία και να ενισχύσει τη λίρα, η οποία έχει υποχωρήσει 40% από την αρχή του έτους.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.