Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ιταλός σοσιαλιστής προτείνει συμμαχία από τον Τσίπρα μέχρι τον Μακρόν κατά των λαϊκιστών

Μια ευρύτατη συμμαχία,που θα πιάνει το φάσμα από τον Αλέξη Τσίπρα, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και θα φτάνει ως τον Εμάνουελ Μακρόν κατά των λαϊκιστών στην Ευρώπη, προτείνει ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας.

Η σχετική πρόταση διατυπώθηκε στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών, με τον Μαουρίτσιο Μαρτίνα, να σημειώνει χαρακτηριστικά: «θα πρέπει να εργαστούμε για να οικοδομήσουμε μια μεγάλη συμμαχία, που θα εκτείνεται από τον Τσίπρα έως τον Μακρόν και φυσικά θα περιλαμβάνει και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Η ιδέα μιας συμμαχίας μεταξύ Σαλβίνι, Ορμπάν και Λεπέν πρέπει να μας ανησυχεί».

«Στη σύνοδο κορυφής θα συζητήσουμε επίσης και αυτό το θέμα», πρόσθεσε ο Μαρτίνα. «Οι ενέργειες της ιταλικής κυβέρνησης για τη μετανάστευση είναι εντελώς ανεπαρκείς. Πολλή προπαγάνδα, αλλά μηδενικά αποτελέσματα», ήταν η θέση του γραμματέα του PD κατά την άφιξή του στο Zάλτσμπουργκ, για το ακανθώδες ζήτημα στην ΕΕ.

«Η ιδέα μίας όλο και περισσότερο απομονωμένης Ιταλίας δεν είναι ότι καλλίτερο, γιατί χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και θα πρέπει να οικοδομήσουμε συμμαχίες, προκειμένου να κάνουμε κάποια βήματα προς τα μπρος στη διαχείριση πολύπλοκων φαινομένων, όπως η μετανάστευση. Σήμερα, η ιταλική κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να μας απομονώνει και τίποτε άλλο», πρόσθεσε ο Μαρτίνα.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.