Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κόντρα Τσακαλώτου - ΝΔ για τους συνταξιούχους

Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τις κατηγορίες από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ο υπουργός Οικονομικών «προσπαθεί να πείσει τους θεσμούς ότι οι περικοπές στις συντάξεις αφορούν μελλοθάνατους». Όλα αυτά φέρεται να ξεκίνησαν από τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Λονδίνο πως…  «Μέχρι το 2020, 2030 ή 2040 οι συνταξιούχοι θα πεθάνουν!».

«O κατήφορος της ΝΔ δεν έχει σταματημό» απαντά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, και συνεχίζει «Σήμερα έφτασε στον ακραίο τσαρλατανισμό -γιατί τι άλλο εκτός από τσαρλατανισμό είναι να ισχυρίζεται κανείς- ότι ένας υπουργός εύχεται να πεθάνουν άνθρωποι».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «το θέμα που απασχολεί όλη την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους είναι αν θα εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων το 2019. Κυρίαρχο επιχείρημα της κυβέρνησης για τη μη εφαρμογή του μέτρου είναι ότι το μέτρο είναι δημοσιονομικό κι όχι διαρθρωτικό, πράγμα για το οποίο δεν έχει τοποθετηθεί η ΝΔ. Χθες εξήγησα γιατί είναι δημοσιονομικό μέτρο και ότι αφορά μόνο μια μικρή μερίδα των συνταξιούχων κι όχι όλους, όπως επανειλημμένα έχει ισχυριστεί η ΝΔ και οι εφημερίδες της». 

Ο κ. Τσακαλώτος τονίζει ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εξηγεί με επιχειρήματα τις θέσεις και τις επιδιώξεις της για το καλό της κοινωνίας και των συνταξιούχων.

Η ΝΔ ας συνεχίσει τον δικό της κατήφορο, όπου ο σκοπός πάντα αγιάζει τα μέσα. Σήμερα έφτασε στον ακραίο τσαρλατανισμό -γιατί τι άλλο εκτός από τσαρλατανισμό είναι να ισχυρίζεται κανείς- ότι ένας υπουργός εύχεται να πεθάνουν άνθρωποι. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ΝΔ έχει φτάσει στον πάτο» καταλήγει ο υπουργός Οικονομικών.

ΝΔ: Για την κυβέρνηση οι περικοπές στις συντάξεις αφορούν σε μελλοθάνατους

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου αναφορικά με τις περικοπές των συντάξεων εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1.5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών», σημειώνει η Νέα Δημοκρατία για την ομιλία του κ. Τσακαλώτου στο Λονδίνο ενώπιον των ξένων επενδυτών, κατά τη διάρκεια του 13ου Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, «χαμογελώντας και… αγγλιστί, ο κ. Τσακαλώτος είπε επί λέξει ότι "δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος"».

«Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Τσιόδρας: Στον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν καριέρα φωνάζοντας «οι άνθρωποι πάνω από τους αριθμούς»

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε ο Δημήτρης Τσιόδρας τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου από το Λονδίνο την Πέμπτη, σχετικά με τη δημοσιονομική επίδραση της συμφωνημένης περικοπής των συντάξεων.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών διαμήνυσε στους επενδυτές ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπερεκτιμά τη δημοσιονομική επίδραση που θα έχει η συμφωνημένη περικοπή και το στηρίζει αυτό σε δημογραφικούς λόγους που συνδέονται με το προσδόκιμο ζωής.

Σε απάντηση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού έγραψε σήμερα στο Twitter: «Μετά τον  κ. Τσίπρα ο κ.Τσακαλώτος: Μέχρι το 2020, 2030 ή 2040 οι συνταξιούχοι θα πεθάνουν! Και να σκεφθείτε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν καριέρα φωνάζοντας "οι άνθρωποι πάνω από τους αριθμούς"».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.