Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΚΙΝΑΛ: Η πόλωση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα βάλει τη χώρα σε νέες περιπέτειες

Tην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για την πόλωση που επιδιώκουν και τις συνέπειες που θα έχει για την πορεία της χώρας, επικρίνει ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης. 

Ο κ. Χρηστίδης τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το προεκλογικό σκηνικό που στήνεται από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που αν επικρατήσει, είναι βέβαιο πως θα βάλει τη χώρα σε νέες περιπέτειες με νέα τραγικά αποτελέσματα για την οικονομία και νέα φορολογικά βάρη για την κοινωνία».

Αντικρούει ως ανεδαφική τη κριτική ότι το Κίνημα Αλλαγής κρατά ίσες αποστάσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και την ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «από τον έναν βλέπουμε Μόρια, σκέψεις για συνομιλίες με τους καταληψίες και πρόθεση κατάργησης της Διαύγειας και από τον άλλον απόψεις για ανάπηρες απόψεις της Αριστεράς. Δεν συμφωνούμε ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον».

Προσθέτει ότι το Κίνημα Αλλαγής «με εκείνους που παρακαλάνε να φύγουν από φυσικά αιτία οι συνταξιούχοι για να σώσουν το Ασφαλιστικό ή εκείνους που θεωρούν ότι 100 νεκροί στο Μάτι απλά θόλωσαν την εικόνα, δεν έχουμε πολιτική και αξιακή σχέση».

Στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επιμένει ότι η πολιτική πορεία του θα είναι αυτόνομη επαναλαμβάνοντας την ανάγκη συνεννόησης επειδή «η επόμενη μέρα δε μπορεί να είναι ένα νέο 2010 με πλατείες αγανακτισμένων, προδότες και γερμανοτσολιάδες».

Ο Παύλος Χρηστίδης δηλώνει, μέσω της συνέντευξής του στο Πρακτορείο, αισιόδοξος για την εκλογική επίδοση του Κινήματος Αλλαγής παρά τη στασιμότητα των δημοσκοπήσεων γιατί, όπως υποστηρίζει, «έχουμε επισκεφτεί με την Φώφη Γεννηματά πολλές φορές τις ίδιες πόλεις. Κάθε φορά το κλίμα είναι και πιο καλό, πιο αισιόδοξο, πιο μαζικό. Αυτοί οι πολίτες είναι φορείς πολιτικής ανατροπής. Δεν είμαστε ο τρίτος πόλος, είμαστε ο μόνος δρόμος. Και θέλουμε να γίνουμε πρωταγωνιστές, οδηγώντας τους Έλληνες σε μια νέα εθνική αφύπνιση. Όχι να μοιράσουμε καρέκλες και να υπογράψουμε νέα μνημόνια».

Για το ζέον ζήτημα της περικοπής ή όχι των συντάξεων κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ πως «η δικιά τους αποτυχία δεν μπορεί να γίνει γκιλοτίνα των συντάξεων».

Σχολιάζει ακόμη τη έντονη αντιπαράθεση με το εμπάργκο από την κυβέρνηση και τη ΝΔ στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την ΕΡΤ αντιστοίχως, λέγοντας ότι δεν προάγουν τον δημόσιο πολιτικό διάλογο και δημιουργούν ένα νοσηρό πολωτικό κλίμα και με τα ΜΜΕ...

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.