Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Προκαταρκτική έρευνα για το «λιντσάρισμα» του Ζακ Κωστόπουλου από αστυνομικούς

Για σκηνές αποτροπιασμού κάνει λόγο η Όλγα Γεροβασίλη.

Προκαταρκτική έρευνα για το βίντεο που δείχνει «λιντσάρισμα» του Ζακ Κωστόπουλου από αστυνομικούς διατάχθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της δήλωσης που έκανε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι «μετά το βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα σε ιστοσελίδα ημερήσιας εφημερίδας, διατάχθηκε ήδη προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να αξιολογηθεί συνολικά η επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών.

Πάγια τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας και βούληση της παρούσας Φυσικής Ηγεσίας αποτελούν το αστυνομικό προσωπικό να λειτουργεί πάντοτε εντός του ισχύοντος θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου, διατηρώντας ως γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Γεροβασίλη: Άμεσα έρευνα

Για «πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη» έκανε λόγο, λίγο νωρίτερα, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στο βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

«Το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό. Πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Γεροβασίλη.

Να θυμίσουμε ότι το βίντεο δείχνει τη στιγμή της σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου από ομάδα οκτώ αστυνομικών, που φαίνεται να λιντσάρει για δεύτερη φορά των αιμόφυρτο 33χρονο.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.