Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ηχηρή διαφωνία Κοτζιά για Συνταγματική Αναθεώρηση: Να μην εκλέγεται ο Πρόεδρος από το λαό

Ηχηρή διαφοροποίηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά είχαμε πριν λίγο αφού ο πρώην υπουργός εξωτερικών από την Κομοτηνή εξέφρασε τη διαφωνία του στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, όταν η βουλή αποτυγχάνει να τον εκλέξει με αυξημένη πλειοψηφία.

Στην ουσία ο πρώην υπουργός εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που προτείνει έξι μηνιαίες ψηφοφορίες στη βουλή και προσφυγή στο λαό εάν δεν καταφέρει η βουλή να εκλέξει Πρόεδρο και αντ’αυτού προτείνει τη δημιουργία ενός σώματος που θα αποτελείται κατά 60% από βουλευτές, κατά 30% από εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και το υπόλοιπο 10% από κληρωτούς, αντίστοιχα με το γερμανικό μοντέλο.

«Δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να εκλέγεται από το λαό. Αυτό το σύστημα λειτουργεί στη Λατινική Αμερική. Όποτε λειτούργησε στη χώρα μας δεν είχε καλά αποτελέσματα. Ξέρουμε πού οδηγήθηκε η ελληνική δημοκρατία με το σύστημα», είπε ο κ. Κοτζιάς. Ο τέως υπουργός Εξωτερικών σε άλλη αποστροφή του λόγου του και αφού πρώτα προειδοποίησε πως «θα στεναχωρήσω μερικούς» πρότεινε «θα πρέπει επιτέλους οι μυστικές υπηρεσίες να τεθούν σε κοινοβουλευτικό έλεγχο. Θα πρέπει να μην υπάρχει κανείς ανεξέλεγκτος από αυτό». 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.