Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Στο Φανάρι ο Γαβρόγλου «με φόντο» τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Για την Κωνσταντινούπολη αναχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής ο Κώστας Γαβρόγλου, προκειμένου να συναντηθεί το πρωί του Σαββάτου με τον Οικομενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η συνάντηση των δύο θα γίνει στην αίθουσα του Οικουμενικού Θρόνου στο Φανάρι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας η συνάντηση του κ. Γαβρόγλου με τον κ.κ. Βαρθολομαίο είναι «προγραμματισμένη εδώ και καιρό» ωστόσο γίνεται με φόντο την προσφάτως ανακοινωθείσα συμφωνία του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε την γενική πρόξενο της Ελλάδας ζητώντας εξηγήσεις για την εν λόγω συμφωνία.

Το Φανάρι φέρεται δυσαρεστημένο για τη μη ενημέρωση επί του ζητήματος, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση, ούτε από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Φανάρι θα περιμένει να δει τι περιλαμβάνει η συμφωνία, προκειμένου να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις του. 

Τις προηγούμενες ημέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ερωτηθείς για το ζήτημα απάντησε ότι «η συμφωνία δεν αφορά δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου». 

Σημειώνεται ότι η Ιερά Σύνοδος θα εξετάσει τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου στις 16 Νοεμβρίου.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.