Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Βερναρδάκης: Δεν υπάρχει δόγμα Πολάκη

«Δεν υπάρχει δόγμα Πολάκη», αλλά «ένα αίτημα της κοινωνίας για να φωτιστεί απόλυτα εκείνη η πλευρά της μεταπολίτευσης που χαρακτηρίστηκε από κατασπατάληση πόρων και εξωφρενικό πλουτισμό ορισμένων παραγόντων» τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε συνέντευξή του στην εφ. «Real News».

Ως προς το θέμα των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας, σημειώνει ότι «ο ουσιαστικός διαχωρισμός μπορεί να γίνει στις σημερινές συνθήκες μόνο με μια βαθιά και ουσιαστική συμφωνία των δύο πλευρών».

Εκτιμά ότι η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος «θα αποκαλύψει πόσο ισχυροί είναι οι δεσμοί εξάρτησης της σημερινής ΝΔ από την εθνικιστική και θρησκόληπτη ακροδεξιά" και ταυτόχρονα "θα βαθύνει το ρήγμα μεταξύ φιλελεύθερων κεντροδεξιών και ακροδεξιών στη ΝΔ και θα επιταχύνει την πορεία συρρίκνωσης του ΚΙΝΑΛ με την αποχώρηση και των τελευταίων πραγματικά κεντροαριστερών στοιχείων του».

Αναφερθείς στις εξαγγελίες της ΔΕΘ ο υπουργός Επικρατείας τονίζει ότι όλες θα εφαρμοστούν καθώς «έχουν κοστολογηθεί αναλυτικά, υπάρχει πολιτική βούληση, αλλά υπάρχει και ο δημοσιονομικός χώρος γι' αυτό».

Σχετικά με το Νίκο Κοτζιά σημειώνει πως «το υπουργικό συμβούλιο τον στήριξε ακριβώς γιατί επιβεβαίωσε την κυβερνητική πολιτική στο "Μακεδονικό" και διατύπωσε την άποψη ότι οι τοποθετήσεις του υπουργού Άμυνας ήταν αυτές που δημιουργούσαν πρόβλημα».

Επιπλέον χαρακτηρίζει ως «κακή εξέλιξη» για τον δήμο Αθηναίων κάθε «συστημική υποψηφιότητα που αντιμετωπίζει την πόλη είτε ως διέξοδο πολιτικής ενασχόλησης, είτε ως σταθμό για μελλοντική πολιτική καριέρα» και αναφέρει χαρακτηριστικά «ονειρεύομαι ένα δήμαρχο 29 χρόνων, γέννημα-θρέμμα των γειτονιών της Αθήνας».

Τέλος, σημειώνοντας ότι «στην ελληνική κοινωνία υπάρχει η πολιτική αίσθηση ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, θα υπάρξει ένα τεράστιο πισωγύρισμα της χώρας στις δομές και στα συμφέροντα εκείνα που την οδήγησαν στη χρεοκοπία» διατυπώνει την εκτίμησή του ότι «παρά τα δεδομένα λάθη και απειρίες του, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.