Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πιτσιόρλας: Aκατανόητες οι αιτιάσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για «συριζοποίησης» του Συντάγματος

«Η επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται σήμερα στην Συμφωνία των Πρεσπών, στη νηφάλια και ρεαλιστική προσέγγιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και στην προοπτική επίλυσης του Κυπριακού».

«Ακατανόητες και μη πολιτικές» χαρακτηρίζει τις αιτιάσεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για επιδίωξη «συριζοποίησης» του Συντάγματος ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ.

«Παρά την αναμφισβήτητη ανάπτυξη που έχει σημειωθεί- η οποία δεν είναι όση θα θέλαμε-  χρειάζεται κι άλλος χρόνος για να πειστούν οι αγορές ότι έχουμε υπερβεί την κρίση και να ολοκληρωθούν με συνέπεια οι διαδικασίες θεσμικής αναμόρφωσης που προωθεί η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστούν δομικά προβλήματα και εκκρεμότητες δεκαετιών» ανέφερε ο  αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ.

Σημειώνει ότι «συναίνεση δεν σημαίνει συμφωνία και παράκαμψη προβλημάτων» τονίζοντας ότι «τα θέματα της διαφάνειας και της απόδοσης δικαιοσύνης είναι κρίσιμα».

Ο κ. Πιτσιόρλας είπε ότι η κυβέρνηση «θα εξαντλήσει την τετραετία και θα ολοκληρώσει ένα σύνολο αλλαγών που έχει δρομολογήσει. Στο τέλος της τετραετίας το τοπίο στη χώρα θα είναι διαφορετικό. Η αξιωματική αντιπολίτευση αυτό ακριβώς φοβάται και αυτός είναι ο λόγος που ζητάει πρόωρες εκλογές».

Αναφέρει ακόμα ότι η προοπτική των εκλογών το φθινόπωρο του 2019 δεν αποτρέπει την έλευση επενδύσεων στην χώρα.

Μιλώντας για τις δυσκολίες του διεθνούς περίγυρου, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τις διαδικασίες διαμόρφωσης λύσεων και συμμαχιών, έναντι της «κλειστοφοβικής λογικής του απομονωτισμού και της αναπόλησης των αρχαίων μεγαλείων».

Πρόσθεσε ότι η επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «εκφράζεται σήμερα στην Συμφωνία των Πρεσπών, στη νηφάλια και ρεαλιστική προσέγγιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και στην προοπτική επίλυσης του Κυπριακού».

Ο κ. Πιτσιόρλας καταθέτει την πάγια άποψή του ότι «η ιστορικά διαμορφωμένη προοδευτική πλειοψηφία στην Ελλάδα θα πρέπει να εκφράζεται όχι από ένα κόμμα αλλά από μια συμμαχία κομμάτων που να εκφράζει τις ιστορικές καταβολές και την πολυχρωμία».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει μια μετρημένη πρόταση που εστιάζει κυρίως στα ώριμα ζητήματα, προφανώς όμως θέλει να δώσει και τον δικό της τόνο και θεωρεί ότι προς αυτή την κατεύθυνση στην ελληνική κοινωνία μπορεί να διαμορφωθεί η απαιτούμενη ευρεία συναίνεση. Προφανώς όλα αυτά θα αποτελέσουν στοιχείο της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Γιατί αυτά ακριβώς αφορούν το μέλλον της χώρας. Η κυρία Γεννηματά τι ακριβώς θα ήθελε να συζητείται εν όψει εκλογών;» καταλήγει ο κ. Πιτσιόρλας.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.