Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΝΔ: Δεν θα πάρουν μαζί τη χώρα στην πτώση τους

Η ΝΔ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις προεκλογικές παροχές.

Με τη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση θα πάει ως τις εκλογές με τον συνδυασμό παροχών και σκανδάλων πορεύεται η ηγεσία της ΝΔ, με τον κ. Μητσοτάκη να διαμηνύει παράλληλα ότι οι πολίτες δεν αντέχουν να πληρώσουν δεύτερη φορά και την πτώση του κ. Τσίπρα.

Στην οδό Πειραιώς εκτιμούν ότι το Μαξίμου πορεύεται με μια διττή στρατηγική, στην κατεύθυνση του περιορισμού της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές: αφενός, κλείνει το μάτι σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, με υποσχετικές για επιδόματα, εφάπαξ βοηθήματα και μικρές εισοδηματικές διορθώσεις και από την άλλη ποντάρει στα σκάνδαλα και στην «ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής», προκειμένου να μεταθέσει την πίεση στη μεριά της αντιπολίτευσης και να αναβιώσει τα ρητορικά σχήματα του 2015 περί «παλαιού πολιτικού συστήματος» και «ηθικού πλεονεκτήματος».

Και ενώ στη ΝΔ είναι προετοιμασμένοι για το σκέλος της σκανδαλολογίας και περνούν, μάλιστα, στην αντεπίθεση, φέρνοντας τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για το ζήτημα του προσφυγικού και τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, έχοντας ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, ως προς την οικονομική διάσταση, στην οδό Πειραιώς υπάρχει ανησυχία για «επιστροφή στο κακό παρελθόν», στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να κλείσει τη δημοσκοπική ψαλίδα. 

«Έχω εδώ και πολύ καιρό κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο την οποία διανύουμε και για αυτό το κρεσέντο παροχών και λαϊκισμού στο οποίο έχει επιδοθεί προσωπικά ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να διασωθεί πολιτικά. Η χώρα δεν χρειάζεται σήμερα περισσότερες αχρείαστες προσλήψεις στο Δημόσιο. Χρειάζεται δουλειές, επενδύσεις και ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο θα κάνει την μηχανή της πραγματικής οικονομίας να πάρει ξανά μπροστά. Ο κ. Τσίπρας, οι Υπουργοί του και ο κ. Καμμένος δεν διαθέτουν κανένα τέτοιο σχέδιο, γι’ αυτό και δυστυχώς αρκούνται στο να επαναλαμβάνουν τις χειρότερες συνήθειες της Μεταπολίτευσης, αυτές που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία», είπε σε αυτό το πνεύμα, χθες, από την Καστοριά, όπου βρέθηκε για τις εκδηλώσεις για τα 106 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Κεντρική εκτίμηση της ΝΔ είναι, άλλωστε, ότι ο κ. Τσίπρας προβαίνει σε ακατάσχετη υποσχεσιολογία, στη λογική ότι δεν έχει να χάσει τίποτα, από τη στιγμή που διαβλέπει ήττα τους στις εκλογές, ναρκοθετώντας, όμως, την ίδια ώρα τις προοπτικές της χώρας. Για παράδειγμα, δεν πέρασαν απαρατήρητες από το γαλάζιο επιτελείο οι ελαφρώς επί τα χείρω αναθεωρημένες φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν για την οικονομία, οι οποίες αποτυπώνουν έναν σχετικά χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, αλλά και σημαντικό επενδυτικό έλλειμμα. Και μπορεί η ΝΔ στη Βουλή να ψήφισε τη ρύθμιση για τα αναδρομικά, ακόμα και αν θεωρούσε τη φόρμουλα της κυβέρνησης ατελή, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα χαμηλώσει τους τόνους για το μπαράζ προσλήψεων στο δημόσιο που εξαγγέλλει η κυβέρνηση μετά τη συμφωνία για την απαλοιφή των ιερέων από τα μητρώα των δημοσίων υπαλλήλων, την ώρα, όμως, που το κράτος θα συνεχίσει να καταβάλλει τη μισθοδοσία τους με τη μορφή επιχορήγησης στην Εκκλησία. 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.