Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Καμμένος: Δεν γνωρίζω αν θα συνεχίσω την πολιτική μου καριέρα – «Βέλη» κατά ΝΑΤΟ, ΕΥΠ (vid)

Εφ' όλης της ύλης ήταν η παρέμβαση του Πάνου Καμμένου σε Συνέδριο που διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ και στο οποίο συμμετείχαν μέλη διπλωματικών αντιπροσωπειών, υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί ξένων χωρών, ακόλουθοι Άμυνας, εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών και Ινστιτούτων, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, στελέχη δημοσίων φορέων, εν αποστρατεία στελέχη Ε.Δ. κ.α.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, εξέφρασε τον προβληματισμό του λέγοντας πως το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κρίσεις αλλά και ότι οι υπηρεσίες Πληροφοριών δεν μοιράζονται μαζί του πληροφορίες.

Το βίντεο της ομιλίας του, έδωσε στη δημοσιότητα το armyvoice.gr και σ' αυτήν ακούγεται χαρακτηριστικά να αναφέρει «Η Ευρώπη είναι καλή για δεξιώσεις και για συμφωνίες. Δουλεύουμε τη θεωρία αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε μαζί σε τέτοιες περιπτώσεις. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία αλλά δεν δέχεται την πρόταση που έχει κατατεθεί στους υπουργούς άμυνας για έγκριση συστήματος που θα χρησιμοποιεί βιομετρικά χαρακτηριστικά. Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για να αντιμετωπίσει μια τέτοια κρίση;».

Παρακάτω, ο Πάνος Καμμένος σημειώνει: «Δεν μοιραζόμαστε πληροφορίες με τις υπηρεσίες πληροφοριών. Οι υπηρεσίες πληροφοριών μοιράζονται πληροφορίες μόνο εάν το επιθυμούν με τους αρχηγούς των κυβερνήσεων.

Και ρωτώ τους φίλους και συμμάχους. Εσείς παίρνετε στοιχεία από τις υπηρεσίες πληροφοριών για αυτό το θέμα; Για το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία;

Ποιος θα αντιμετωπίσει σε τρεις ώρες ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα;

Και το μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα δεν είναι οι τρελοί ισλαμιστές μαχητές στη μέση μιας πόλης. Το τρομοκρατικό χτύπημα είναι η χρήση ενός drone των 500 ευρώ με βιολογικά ή χημικά όπλα 500 γραμμαρίων, τα οποία μπορούν να καταστρέψουν μια ολόκληρη πόλη.

Τι κάνουμε γι αυτό;

Τίποτα!»

Κλείνοντας την ομιλία του, αναφέρεται στην ηλικία του, τονίζοντας πως είναι ένας από τους πιο μεγάλους υπουργούς Άμυνας στην Ευρώπη και σημειώνει «Δεν γνωρίζω εάν θα συνεχίσω την πολιτική μου καριέρα στο μέλλον».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.