Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τσίπρας σε Ολάντ: Ήσουν φίλος της Ελλάδας στα δύσκολα

«Φίλο της Ελλάδας στα δύσκολα» χαρακτήρισε τον Φρανσουά Ολάντ ο Αλέξης Τσίπρας.

Υποδεχόμενος τον Γάλλο πρόεδρο στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε την ελληνική παροιμία «οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται»: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναβλέπω έναν πολύ καλό φίλο, και προσωπικό, αλλά κυρίως έναν πολύ καλό φίλο της Ελλάδας. Στην Ελλάδα έχουμε μια παροιμία που λέει ότι “οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα”. Ήσασταν ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας στα δύσκολα».

Επίσης ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο κ. Ολάντ «είναι ένας πολιτικός σε διαρκή επαγρύπνηση, με ένα πρόσημο, πολύ εμφανές στις ιδέες του».

Από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για όσα πέτυχε και θυμήθηκε τη συνεργασία τους το καλοκαίρι του 2015: «Εκείνη την εποχή είχατε να αντιμετωπίσετε μια μεγάλη πρόκληση, να πετύχετε δηλαδή σε ένα πρόγραμμα βοήθειας και ήταν γνωστές οι πιέσεις που υφίστατο η Ελλάδα εκείνη την εποχή».

«Μετά περάσατε όλα τα δύσκολα σημεία», συνέχισε ο κ. Ολάντ. «Καταφέρατε ώστε να πετύχει η Ελλάδα καλά αποτελέσματα, σήμερα η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με άλλα προβλήματα, όχι με εκείνο της Ελλάδας. Σήμερα ο νέο θέμα αφορά το μέλλον της Ευρώπης και η Αριστερά εδώ έχει ευθύνη για αυτό. Η Ευρώπη πρέπει να προοδεύσει, πρέπει κάποια κράτη, η Γαλλία αλλά και η Ελλάδα, να πάμε πιο γρήγορα», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας, ο Φρανσουά Ολάντ επεσήμανε πως η Ευρώπη μπορεί για κάποιο διάστημα να μείνει εγκλωβισμένη «και αυτό μπορεί να το επιθυμούν οι Φιλελεύθεροι και άλλοι, αλλά Αριστεροί και Σοσιαλιστές δεν το επιθυμούν. Ο κίνδυνος για τους λαούς της Ευρώπης είναι να απομακρυνθούν από την Ευρώπη».

Τσίπρας σε Ολάντ: Ήσουν φίλος της Ελλάδας στα δύσκολα
Τσίπρας σε Ολάντ: Ήσουν φίλος της Ελλάδας στα δύσκολα
Τσίπρας σε Ολάντ: Ήσουν φίλος της Ελλάδας στα δύσκολα

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.